2023.06.02 19:05 Zsolt Szabó Olvasottság: 455x
4

Neeson AD verziója

Pedig mikor a filmet megláttam a kínálatban, rögtön felcsillant a szemem. Martin Campbell a rendezői székben, Liam Neeson, Guy Pearce és Monica Bellucci a szereplők közt, ez alapból jónak hangzik, de sajnos az alkotógárda, illetve a szereplők is már megkoptak, nem a régi fényükben csillognak ebben a filmben. Ha ez a film cirka húsz évvel ezelőtt forgott volna, sokkal nagyobbat ütött volna, széles körben moziba került volna, de ez nem így történt, így nem kapott széles körű mozibemutatót. Igaz, kis költségvetésű filmnek számít a mai korban, „csak” harmincmillió dollárba került.

A történetről annyit, hogy Alex Lewis (Liam Neeson) egy szakértő bérgyilkos, aki a diszkrét pontosságáról híres. Erkölcsi ingoványba kerülve Alex nem hajlandó olyan munkát végezni, amely sérti a kódexét, és gyorsan le kell vadásznia és meg kell ölnie azokat az embereket, akik felvették őt, mielőtt ők és Vincent Serra (Guy Pearce) FBI-ügynök megtalálják őt. Alex bosszúra készült, de az emlékezete kezd megingatni, ezért kénytelen megkérdőjelezni minden cselekedetét, elmosva a határt jó és rossz között.

Neeson AD verziója

Így elmondható erről az alkotásról, hogy sajnos feledhető, és nem az egyik legjobb Neeson-film. Mondjuk azt, hogy belekopott az ilyen fajta szerepekbe, klisés alkotások jönnek sorra, kevés kiugró filmmel a sorban, és igen, az is már közrejátszik, hogy nem mai gyerek Liam, és a szereplőgárdáról is elmondható ez. Sajnálatos, hogy az elmúlt időszakban elhunyt Ray Stevenson, ebben nyújtott alakítása volt az egyik utolsó, ha nem a legutolsó. Számomra középszerű lett ez az alkotás, így csak 6/10-es értékelést tudtam rá adni. Egyszer azért bőven nézhető alkotás. Mozira fel! Nézzétek meg, és alkossatok magatok is véleményt a filmről!

akció | thriller

Miután nem hajlandó befejezni egy különösen veszélyes megbízást, egy bérgyilkos maga is a célkereszt közepén találja magát.  Martin Campbell legújabb rendezésének... több»

4