Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Memory (2022)

Memory
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
23
Képek
2
Videók

Galéria (23)

Guy Pearce
Liam Neeson
Liam Neeson
Guy Pearce
Ray Stevenson
Kate Nichols
Guy Pearce
Monica Bellucci
Kate Nichols
Liam Neeson
Monica Bellucci
Liam Neeson
Liam Neeson
Guy Pearce
Liam Neeson
Guy Pearce
Monica Bellucci
Liam Neeson
Liam Neeson
Guy Pearce
Liam Neeson
Monica Bellucci
Liam Neeson

Videók (2)

 
phelixmad   2022. 05. 23.

legújabb vélemény

0

A színészi játék jó volt, a történet érdekes volt, és bár nincs egy tonna akció, az akció, amit kapunk, gyors és brutális. Kicsit a 40-es évek Noir-jaira és a 70-es évek durva krimijeire emlékeztetett.

 
Eastern79   2022. 05. 22.

0
Feledékeny gyilkos

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Alzheimer-kór (angolul Alzheimer's disease, rövidítve AD) a gondolkodás és a megismerési (kognitív) funkciók beszűkülésével, magatartásváltozással, elbutulással (demencia), majd gyors biológiai leépüléssel járó betegség. Mi van akkor, ha történetesen egy bérgyilkos szenved ettől a kórtól aki ráadásul megcsömörlött a "munkájától" és szeretne valami jót is tenni, csak hát egyre nehezebb felidéznie ama bizonyos részleteket, melyekben az ördög lakozik ? Liam Neeson legújabb akciófilmjéhez impozáns alkotógárda gyűlt egybe. Martin Campbell rendező neve legalább olyan jól cseng, mint az operatőr David Tattersallé, ráadásul Neeson mellett Monica Bellucci és Guy Pearce is remekel. Igazi klasszikus, kőkemény akciófilm, amely egy bérgyilkos különös történetén keresztül a mexikói alvilágba enged némi bepillantást. Neeson a kora ellenére még mindig el tud vinni a hátán egy ilyen filmet, ez pedig nemcsak a hozzáértő stábnak köszönhető, hanem a jól összeválogatott színészeknek is. Az indokoltnál kicsit talán hosszabbra sikerült, de mindenképpen egy hangulatos akció-krimi a keményebb fajtából.

 
Riot   2022. 05. 05.

0

Igen, ez a film egy újabb érme Liam Neeson malacperselyében. A történet azonban szépen megírt, és több volt, mint egy átlagos akcióthriller, mert a "Memory" elgondolkodtat a történetével, és remek karaktereket is bemutat.

A film összbevétele 8 597 928 dollár volt (imdb.com).

 

A "Memory" (2022) Liam Neeson 100. (századik) filmje.

(Curacao86)
 

A "Memory" (2022) Daniel De Bourg 1. (első) filmje.

(Curacao86)
 

A film a 2003-ban megjelent Az Alzheimer ügy című produkció alapján készült.

(csd)