2023.06.18 10:19 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Érzelmek hajója

A sorozatok közül ez következett a gyűjteményemben. Igazából nem hallottam róla semmit, és amit itt olvastam, az alapján kicsit félve kezdtem el nézni. :) Aztán amit láttam és tapasztaltam, hogy egy jó spanyol sorozatot kaptam, amiben a számomra fontos érzelmek és a látvány, valamint az összkép egy nézhető alkotást mutatott. Igen, kicsit a végét összecsapták, és ezt nagyon-nagyon sajnálom, mert majdhogynem értelmetlen véget kapunk.

Nem lövöm le a poént, leírom először a pozitívumokat, aztán számomra a negatívat, majd kicsit részletezem az évadokat. Szóval szerintem a szerelem és romantika, mint húzóvonal, jó alap egy történetnek. Amit itt megkapunk, és igazából csempésznek bele egy kis akciót, titkot, váratlant. Az emberi kapcsolatokat próbálják érzékeltetni, és ami jó: nemcsak egy szemszögből.

Érzelmek hajója

A kis Valéria bevezetői a részek előtt jó alap, hogy felkészüljünk, mi is fog történni. Később ezeket a bevezetőket a főbb szereplők veszik át, ami szerintem szintén egy remek megoldás. Komoly rendezésre nem számítottam, de a vége felé már néhol igen jó képeket és rendezést kaphattunk. A történetvezetés szépen épül fel, és ugyan bele-belepillantanak a múltba, ami érthetőbbé teszi a cselekményeket, de valahol zavaró is. Az egyik kiemelt szereplő Gamboa és az ő története, szerintem, a másik pedig Ulises és Ainoah kapcsolata. A többi is fontos, de valahol én ezt érzem vezérfonálnak. A végére persze Buborék története is megerősödik, de nem olyan erős, mint az előbb említett szereplőké. Röviden összefoglalva a rendezés jó, a forgatókönyv szerintem még jobb lett, bár a vége miatt marad a jó. A szereplők szerintem tudnak adni a sorozathoz pluszt, és bár a végén felborítanak mindent a gyors lezárással, a teljesítményüket jónak értékelem. A hangi és képi effektek rendben voltak. Így megérdemli a négy csillagot ez a sorozat.

Az első évadban ismerkedünk a helyzettel és a szereplőkkel, de érezhetjük azt a vonalat, amin elindul a történet. Egy romantikus, kissé akciós és persze vígjátékos töltelékkel. A hajó elindul, megjelenik a rossz Gamboa, kialakulnak a párok és a történések lassan épülnek, ami egyre titokzatosabbá teszi a részeket. Van itt palackposta, fennakadás, kisebb lázadás, és a vége felé elérkezünk egy ponthoz, mikor kiderül, hogy a világon talán egyedül vannak. Kalandok, majd egy újabb titok, a harmincegyes kabin, végül az évad végére kapunk egy kis tévéadást, és Julia titka is előkerül. A második évadban folytatódnak a kalandok és a szerelmi történetek, valamint itt már több egyéni történet is bekapcsolódik a fővonalvezetésbe, és új arcok, új szereplők jelenek meg. A végére Salome terhességéé, a Bölcseké és a karácsonyé a főszerep. A harmadik évadban elérkezünk a szigetig, de addig is hol eltűnik egy főszereplő, hol visszakerül, és Buborék titka is egyre világosabb lesz. Így nemcsak az érzelmeket és szerelmeket teszi próbára a sorozat, hanem talán az emberi mivoltunkat és jellemvonásainkat is megfigyelhetjük egyes részekben, szituációkban. A vége pedig, hát, ugyan Ulisest lelövik – és most nem akartam a poént lelőni :) –, de az utána következő képsorok azt sejtetik, hogy megmenekül, és Buborék, aki megmenti az emberek életét, viszont talán újra munkába áll párja mellett, és így előjön a furcsa mágneseződés és földmorajlás, amiből arra következtethetünk, hogy vagy megint egy nagy erő elnyeli a megmarad földet is, vagy bármi más, de ezt a nézőkre bízzák. Így eléggé savanyú a szőlő, szokták mondani, a befejezésnél. Hogy Ainoha és Ulises mégiscsak összeházasodnak, az egy szép befejezés, és én csak Gamboát sajnáltam nagyon, hiszen mindent elveszített, talán önmagát is. Szóval jó sorozat, nekem nem tűnt nyálasnak, nézhető, néhol izgalmas és tanulságos is. Csak ajánlani tudom, szerintem remek kikapcsolódás. Üdv, Yosi

79 A bárka  (2011)

akció | dráma | misztikus

Mi járna a fejedben, ha egy napon arra ébrednél, hogy a Föld utolsó lakói közt vagy néhány utastársaddal együtt egy hajó fedélzetén, és a bolygó összes többi embere... több»

3