2023.07.17 16:37 kabel Olvasottság: 369x
1

Betonegyszerű üzenet egy kaotikus filmben

Nimona sztorija az elfogadást és empátiát dolgozza fel. Sajnos mindezt hihetetlen idegesítő karaktereken és szituációkon keresztül teszi egy narratíva szempontjából teljesen kaotikus történettel. Főszereplőnket koholt vádak miatt lecsukják, de egy alakváltó lány, Nimona kiszabadítja, hogy együtt ööö... valamit csináljanak...

A két főszereplő motivációja olyan élesen eltér egymástól, hogy fogalmam sincs, a filmkészítők mire gondoltak amikor összerakták A sztoriban nagy szerepet kap, hogy az irracionális félelem a másságtól nem helyenvaló, de Nimona összes mondata alátámasztja, hogy igenis van ok félni, hisz minden jelenetben halomra gyilkolnak katonákat. Ez akkor olyan dolog, amit a társadalom projektált rá? Emiatt elfogadott? De a társadalom a feudális rendszert is projektálja, akkor az is rossz? De akkor mért küzd a főszereplőnk? A film még fel is hoz pár extra érvet, amiket aztán vagy elfelejtenek a szereplők, vagy nem is voltak igazak. De akkor most mi igaz? A történet totál kaotikus, és ez nem is látszik jobban máshol, mint a film lezárásában, mely sajnos elég erőtlen az össze-vissza karaktermotivációk miatt. A film antagonistáját is alig ismertük meg.

Betonegyszerű üzenet egy kaotikus filmben

Két főszereplőnk hihetetlen idegesítő, folyamatosan dumálni akaró személyisége végig taszító volt, így konfliktusuk és megoldásuk nem volt túl ügyesen kidolgozott vagy kiérdemelt. Mindazonáltal, az animáció több mint rendben van, az akciójelenetek koreográfiája kiváló, egy két jeleneten érezni csak, hogy nem fejezték be rendesen. Örülök, hogy maga a látványvilág viszonylag eredeti, nem Arcane féle modern anime vagy Dreamworks féle túlstilizált irányba ment el, hanem egy 2D-s hatást keltő, 3D animációt hozott létre.

67 Nimona  (2023)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Nimona, a fiatal alakváltó összefog az őrült tudóssal, Lord Ballister Blackhearttal, hogy közösen leleplezzék a birodalom uralkodóját. Patrick Osborne első egészestés... több»

1