2023.07.21 00:15 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

6,5/10 – Nem az, aminek látszik

Az angol írónő elvonul a kiadójának a dél-francia házába, hogy beindítsa a megrekedt írói kreativitását, és miután kilábalt az átmeneti alkotói válságából, előrukkoljon ismét egy sikeres krimivel, ami a megszokott műfaja. Eközben kap a nyakába egy váratlan lakótársat, a kiadó lányának a személyében, akitől elsőre agybajt kap (a lány kicsapongó erkölcsei és viselkedése miatt), de aztán kialakul közöttük egyfajta kapcsolódás. Ez az alapfelállás, a többiről pedig nehéz spoilerezés nélkül írni, úgyhogy nem is erőltetem. Megpróbálom körülírni, hogy mire érdemes figyelni, nem kívánok lelőni semmi poént, úgyhogy biztos, ami biztos, kiteszem a spoiler figyelmeztetést.

(SPOILER ON!) Legyen annyi elég, hogy nem biztos, hogy amit látunk, az valóban úgy történik, lehet, hogy a képzelet és az írónő fiatalkori önmaga, vagy valamiféle alternatív múlt is belejátszik. (SPOILER OFF.) Úgyhogy aki figyelt, annak a végén le fog esni a megfejés, azt hiszem. Vagy lehet, hogy nem is a végén, hanem a vége után negyed órával, esetleg rá pár napra. Műfajában érdekes és rafinált a sztori, más kérdés, hogy nekem személy szerint nem különösebben kedvenceim az ilyen jellegű alkotások, inkább kedvelem azt, amikor egy filmnek vagy művészi mondanivalója van, vagy ha nincs, akkor szórakoztasson, nevettessen stb...

6,5/10 – Nem az, aminek látszik

Csak azért nem pontoztam túlságosan pozitívan tehát, mert eleve nem vagyok ráállva erre a műfajra. Hovatovább, könnyen lehet, hogy alapesetben kissé unatkoztam volna a film alatt, de a lánynak jól állt a short (már amikor volt rajta, haha), ez időnként jótékonyan átsegített a holtpontokon. Nem az a többször nézős, de egynek jó volt, azt hiszem. Gyanítom azonban, hogy 1-2 hónap múlva már nem fogok semmire se emlékezni a filmből, ez nem az a darab, amiből valamiféle útravalót, gondolatot, vagy akár némi jellemformáló érzést, felismerést lehetne nyerni, ez egy kissé misztikus krimiszerű történet. Krimiszerű és nem krimi, mert ugye egy krimihez kellene egy valódi bűntény. Na jó, ennyi legyen elég, mielőtt kicsúszik a billentyűzetemen valami spoiler.

65 Uszoda  (2003)

dráma | erotikus | krimi | misztikus | thriller

Az Uszoda című thriller főhőse egy sikeres angol írónő, aki új regényén dolgozik éppen. Belefáradva a nagyváros nyüzsgésébe kiadójának javaslatára elutazik annak... több»

0