2023.10.01 20:51 hemish Olvasottság: <100x
0

Erős közepes alá

Annyira odavoltak nagyon sokan ezért a sorozatért, hát elkezdtem nézni. Nem vagyok tőle elájulva. Valahogy nagyon töményen jön belőle minden negatív dolog. A színészek castingja is olyan, amire azt mondanám, a casting során nyilván elvárás volt a kegyetlen vibe. Olyan színészeket választottak többnyire, akikben mintha lenne, nem is kevés, kegyetlen vonás.

A Holdent alakító színész kellően szépfiú, bár teljesen más a lenyomatom róla az első két részben, mint az utolsó kettőben. Valahogy nem passzol a kettő, és nem is értem, hol siklott ki a dolog. A színész játéka a problémás, vagy a forgatókönyv... valahogy nem passzol. Lóbálja azt a kézi stukkert, de közben az utolsó két részben kiderül, hogy az életben nem ölt még meg senkit, még véletlenül sem, de azért nagyon szúrósan tud nézni és fenyegetni a fegyverrel a másik embert egy állomáson kialakított tömeggyilkosság közben.

Erős közepes alá

Havlock detektívnek is sikerült túlélnie egy felnyársalást, hogy ezt hogy... meg sem kérdezem, ráadásul onnantól kezdve nem is szerepel többet, volt-nincs, nem tudjuk meg, mi a helyzet vele pontosan, de a lényeg, hogy túlélte, köszönjük.

Miller nyomozó meg beleszeret egy fotóba. Pofám leszakad, nagyon életszerű, bár ha azt vesszük, a pali legtöbbször nincs is magánál, amennyi piát ledönt a torkán.

Az első pár részben pont olyan a hangulat, mintha bárkit rongyosra dugna félrészegen is, 2 résszel később már elfordítja a fejét egy csóktól is.

Ha a következetlenség újabban egy filmes eszköz... minden esetre eléggé csalódtam, és, hogy őszinte legyek, a film alap politikai konfliktusa sem tud érdekelni.

A Mars és az Övezet irigyli a Földet mert van víz, levegő és még él a Föld. A Föld (ENSZ) másodrangú pondrónak tekinti az Övezetet (ahol egyébként a Földnek bányásznak emberek), és katonai fenyegetésnek a Mars kolóniát (ahol amúgy egyértelműen kutatók dolgoznak a terraformáláson, hogy olyan legyen a Mars, mint a Föld). Mellesleg mindhárom övezet társadalmi tagjai gyűlölik a másik kettőt.

Az Övezetiek már saját nyelvvel, szokásokkal és sajátos fiziológiával bírnak, amivel már képtelenek a földi életre, emiatt még mélyebben gyűlölik a Földieket.

Az első évadban töményen jön az elcseszett döntések miatti láncreakció, bonyodalom bonyodalom hátán, valamint a zsigeri gyűlölet, amit elég rossz nézni állandóan. Nincs olyan vonala a történetnek, ami egy kicsit is tudná ellensúlyozni ezt a tömény utálkozást, kilátástalanságot, szerencsétlenkedést, ami árad ebből az évadból.

Az indiai színésznő a szétdohányzott hangjával... hááát ha valahova kell egy érzéketlen, kegyetlen politikus, akkor biztos őt hívják. Nekem fájdalmas őt nézni. Szörnyű, mennyire érzékletesen hozza a lelketlen, emberek életével játszó, gerinctelen férget.

Összességében ez az évad nekem nem tetszett, és ezen nem javított a kéken fénylő izé sem a végén. Egy esélyt még adok neki, megnézem a 2. évadot, de ha nem lesz jobb pár részen belül, nem fogom vele az időt tölteni.

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

A 23. században az emberiség benépesíti a Naprendszert, és az Egyesült Nemzetek uralják a Földet. A Marson egy független katonai állam található, a többi bolygó pedig az... több»

0