2023.12.16 23:07 Timon Olvasottság: <100x
0

A majmok új reménye

Ha atompontosan szeretném értékelni, akkor 3,5-öt adnék neki. Mármint... sokkal jobb, mint a második, meg kellett menteni a szériát a végtől, akár a lehető legegyszerűbb módon is, még ha erre kellő magyarázatot nem is nagyon kaptunk. Szóval, űrhajóval érkeztek, hogy hogyan, az jó kérdés.

Viszont így láthattuk a közvetlen kapcsolatukat az emberekkel, és hogy milyen atrocitások történhetnek ilyenkor. És nem tagadom, hogy itt a majmok voltak erkölcsileg magasabban az embereknél, hogy úgy fogalmazzak... Kidolgozhattak volna mondjuk egy tervet, esetleg életmódot, amelyben végig gondoskodnak arról, hogy ne történjen meg a majmok hatalomátvétele. Tehát a békés harmóniát és szabadságot, ahol nagy valószínűséggel nem akartak volna az embereken felülkerekedni.

A majmok új reménye

Ehelyett jó nagy bajba keveredtek, mert meglehetősen elsiették a döntést. Ott kezdődik, hogy amikor enni akarnak adni nekik, Cornelius attól tart, hogy mérgezett az étel, így felborítja a tálcát, és elesik a pincér. Később azt látni, hogy brutálisan meggyilkolták, de nem ők, mert olyan lőtt seb-féle tátong rajta, mindenesetre úgy állítják be, mintha ők okozták volna. Tehát becsületsértést követtek el Zira és Cornelius ellen, akiket onnantól meg akarnak ölni, leendő gyermekükkel együtt. Ez a rész nekem is fájt, és szinte szurkoltam nekik a lelkem mélyén, hogy jussanak ki. De sajnos nem sikerült. A majomszülők brutális meggyilkolása mind erkölcsi, mind tudományos szemmel nézve csúnya dolog volt. Utóbbi miatt azért, mert tovább vizsgálhatták volna őket, és több hasznos dolgot is felfedezhettek volna. Persze, tudván, hogy mit csinálnak a majmok a jövőben, érthető az emberek hozzáállása, így nem feltétlenül gonoszak... de az, hogy a menekülőket megölték, az etikailag helytelen. Egy jó tervet közösen tényleg kidolgozhattak volna, hogy ne úgy alakuljon, ahogyan arról Zira beszámolt. Voltak jó emberek is, olyanok akikkel nem nagyon számoltak, így a majombébi kijutott legalább. :)

10/7.

akció | sci-fi

Cornelius (Roddy McDowall) és Zira (Kim Hunter) az Ítéletnap elől menekülve visszautazik az időben, hogy aztán a 20. századi Los Angelesben szembesüljenek az emberi faj... több»

0