2024.01.28 20:28 Yosihiro Olvasottság: 122x
0

Tüzes játék

Hát hol is kezdjem, azt hiszem azzal, hogy ez megtörtént eseményen alapuló film. Ezt fontos. Fiatal fiú gyermekek szeretnek egymásba, és a vége tragédia. Röviden így tudnám összefoglalni ezt a filmet.

Nem tudtam, hogy erről szól a film, de az élet kiszámíthatatlan. A film jól mutatja be a 80-as évek életét és hibáit. Mélyebb gyökereket is kapunk a kiközösítésről, ami talán másokban undort kelt, de ez az élet része. Én hetero vagyok, és meglepődve néztem, hogy ezt így vászonra adják, de sajnos a mai világban a befolyás, a hatalom már mindent felülír.

Tüzes játék

Maga a film nehéz lélegzetvételű, hiszen több lelki problémát is hordoz magában. Egy anya, élettársa és fia életébe tekinthetünk bele, ahol a fiút másnak tartják és csúfolják. A fiú ezt próbálja kezelni, és menekülni a közösségtől ,és az élet elé sodorja a másik fiút, akivel szoros kapcsolat alakul ki. Végül dönt fiú és a másik fiúhoz közel vállal munkát, majd később a másik fiúval együtt dolgoznak a tűzijátékon. A másik család élete sem fenékig tejfel, gyermekekből és munkákból áll, de szerényen, jól élnek. Mikor kiderül a két fiú közötti kapcsolat, az anyák beszélnek egymással, és mondhatni, elszabadul a pokol. Olyan olasz temperamentummal kezelik az egészet, és a végén maffia módszerrel ki is végzik őket, bár ezt nem mutatják, csak a két lövés hallatszik. Szóval nehéz film, végignéztem, és ezt tudtam róla írni. Igazából mélyrehatók az érzések, és van benne valami igazi olaszos kedvesség is. Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés közepes. A szereplők jól alakítanak. A hangi, képi effektek jók lettek. Így nálam ez a film a jó kategóriába kerül, van mondanivalója, és ezt át is tudja adni. Az ember ezekben a helyzetekben ahogy reagál, na abból láttunk kevesebbet, de ez csak film, bár ki tudja, ma már mit akarnak ránk erőltetni. Szóval a pozitívum nekem a kis Totó, aki a foci-vb alatt Paolo Rossit emlegeti, akit én is láttam kiskoromban játszani a tv-ben, ez jó emlék volt nekem. Toto figurája valahogy a kettő között lebeg, a gyermeki és a kamaszkor között. A film nézhető, érdekes a bizonyos jeleneteken kívül. Üdv: Yosi

dráma

Gianni és Nino zaklatott kapcsolatának története, ami Sziciliában játszódik 1982-ben, az előítéletek és egy szűk látókörű világ sűrűjében. több»

0