2024.01.29 23:09 Ahoj poplacsek Olvasottság: 6016x
3

10/10 – Szénné röhögtem magam

Nem szoktam mozi előtt tudományosan felkészülni, nálunk a feleségem reszortja a filmválasztás, megyek, amire visznek. Így nem tudtam, mi vár rám, és rendkívül megijedtem, amikor elkezdtek énekelni, mert a musical műfaj és én közöttem nincs semmi összekötő kapocs, konkrétabban szólva agyf...t kapok a musicalektől.

Szerencsére az első döbbenetet néhány rendkívül jól elhelyezett poén követte, és akkor felengedtem. A film alatt végig volt némi hullámvasutazás, az egyik pillanatban még nagyokat röhögtem, utána ezer lufiba kapaszkodó röpködés közbeni duett dalolászással égették ki a giccsáramköreimet. Aztán fél perc múlva nagyon megröhögtettek ismét. És ez így ment végig. De semmi baj, minden musical merénylet meg van bocsátva, mert iszonyú jól sikerült szórakoznom. Tulajdonképpen bejártam a mélységeket és magasságokat a film nézése közben. Nem tudok konkrét példákat felidézni, de sokszor a magyar szinkronban is zseniálisan sikerült elhelyezni a szóvicceket, volt közöttük olyan is, ami egyszerre nagyon fáj, és csapkodja az ember a térdét.

10/10 – Szénné röhögtem magam

Nagyot ment a stáb, igazi felszabadult hülyéskedéssel volt tele az egész, úgyhogy az elképesztően nyálas musicalbetéteket is sikerült ezen a szemüvegen keresztül befogadni. Lehet, hogy ez csak az én személyes védekező mechanizmusom, mindenesetre ha komolyan kellett volna vennem az éneklős részeket, akkor lehetetlen lett volna szeretnem a filmet.

Van egy sor klassz szereplő, a manapság elképesztően sokat foglalkoztatott Chalamet mellett többek között Rowan Atkinson és Hugh Grant is hozzák a profi komikus formájukat.

Nézzétek bátran, a musicaljelleget meg nézzétek el ti is, megéri, tudjátok, nincsen rózsa tövis nélkül.

81 Wonka  (2023)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»

3