2024.02.08 00:11 fankbringa Olvasottság: 283x
2

Rémálmok anyja, eressz el

Egy horror műfaj született: a hercegnő horror. Valódi pszichológiai hadviselés ez a film, ami egyszerre hozza elő a fájdalmas sikolyt és a döbbenetet. A Fűrész-filmekhez tudom hasonlítani, ahol a nézőn keresztül valósult meg a rettegés. Itt is a nézőé a főszerep, a film csak kellék.

Bryce Dallas Howard megtestesítője az ártatlan és tudatlan hercegnőnek, aki a szörnyű valóság ellenére kitart gyermeki ártatlansága mellett. Minden kémek pótanyjaként végigizguljuk botladozását az általa teremtett világban, hogy a hercegnő elnyerje a trónt, társa pedig a fele királyságot. Főhőseink olyanok, mint Hans és Anna, ahogy az igazság hírnökeként mennek a végtelen hómezőn át, hol titokban, hol látványosan. A végére kiismerik magukat gonosz királyok és hű alattvalóik seregében, beteljesítik sorsukat, és boldogan élnek, míg le nem forgatják a második részt.

Rémálmok anyja, eressz el

Jason Fuchs és Matthew Vaughn szinte már húsvéti tojásokat rakodva a filmbe, pakolja egymásra a paródiák paródiáját. Amikor a szépen beállított jelenetből azonnal átjön, hogy csak viccelnek, akkor jön a csavar, és belevetjük magunkat a paródiák végtelen mélységébe, mintha csak az „Eredet” egymásba ágyazott valóságain hatolnánk keresztül. 10 perccel kezdés után már tudtam, hogy az Alice Csodaországban egy konzervatív történetvezetésű mese lesz Argylle kalandjaihoz képest.

A Kingsman-filmekhez hasonlóan a film tele van erős stílusjegyekkel és utalásokkal, kezdve azzal, hogy a végén a film kijelenti, hogy ez egy Kingsman-film volt. Az abszurdsága és lehetetlensége szinte minden jelenetben ott van. Vegyük például a macskát. Az idő nagy részében csak bámul, de a végén kap egy önálló jelenetet, ahol jó kémcicaként majdnem kivégzi a főgonoszt egyedül. Időnként a cuki macskák is megvadulnak. Milyen szerencse, hogy nem tigrist tartott.

Henry Cavill pont olyan elragadó és megnyerő volt, mint az öltönye. Egyfajta anti-007-es ügynök volt, aki megpróbál elragadó lenni, de mi inkább elmormolunk egy halk imát, nehogy vérfarkassá vagy Vajákká változzon, és szétcsapjon a nézőtéren. A paródia koncepcióba kiválóan beleillett. Jelenléte épp olyan elborult ötlet volt, mint Alaa Habib lelkendezős pár mondata.

Ariana DeBose feltűnésének kifejezetten örültem. Olyan volt, mint a szarvas a Jégvarázsból. Megnyugtató egyszerűség áradt belőle, mintha ő lenne az egyetlen kapcsolat a valósággal. Nagyjából a szereplésének idejével mérhető össze a film valóságtartalma.

A filmben halomra ölik az embereket széles mosollyal, mintha csak épp teázni hívták volna meg őket. Emiatt jó az a 16+-os besorolás. Az amerikai propagandát is szépen ábrázolja: mindenki szófogadó, és jókedvvel gyilkolászik. Csak a színészek, a szép megvalósítás és a jó trükkök miatt kaphatott 3 csillagot.

akció | thriller

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

2