2024.02.17 23:36 Majorkas Olvasottság: 276x
0

Modern kori japán nindzsa (szamuráj) história

A gombamód szaporodó koreai sorozatok után levezetésképpen egy japán sorozatnak fogtam neki. Netflix gyártás, ezért kissé aggódni kezdtem, de rájöttem, feleslegesen, mert közben elképesztő mértékű kellemes csalódások értek. A cselekmény, amely napjaink Japánjában játszódik, mindössze 2 hetet ölel fel. Távol-keleti szappanoperának közel sem, hanem egy felettébb izgalmas, csavaros, lebilincselő családi történetnek nevezném sok akcióval.

Rendkívül szimpatikusak a karakterek, szinte mindegyik kivétel nélkül. Bevallom, még csak az előzetes láttán tudat alatt egy Nindzsagyilkos sorozatverzióról álmodtam, de ezt végül nem kaptam meg. Talán a 4. résznél láthatunk minimális hasonlóságot, de jobb volt ez így.

Modern kori japán nindzsa (szamuráj) história

Nincs olyan perce, amely ne kötné le a figyelmünket, és végre nem egy vontatott sorozatot kapunk, amit alig várunk, hogy minél hamarabb véget érjen, hanem ez esetben pillanatok alatt lejátszódik az az 50+ perc, és jön a következő, annyira darálós, hogy a szemünk előtt suhan el a 8 rész, és már várjuk a következő évadot. A nindzsa és szamuráj párhuzam hatalmas kérdőjel marad nálam, azonban sok minden másra kapni fogunk magyarázatot. A cím csak a szokásos magyar sajátosság, ami nagyon gagyi lett ismét, ez legyen benne a legnagyobb hiba. Nekem kicsit túl következetes volt, illetve azok a zenék nagyon nem illettek a képbe, tradicionális japán zenékkel kellett volna lezárni a részeket, szerintem. A történet és a karakterek egyedisége megnyert, és a ritkaságszámban előforduló poénok is jók.

akció | dráma | thriller

A Tawara család az utolsó ninja klán. Egy múltbéli incidens után elhagyta gyökereit, de most a családnak Japán történelmének legnagyobb válságával kell szembenéznie, amely... több»

0