2024.02.25 02:14 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
1

4/10 – Harmatgyenge

Feleségem mutatta az előzetest, hát mondom, a Kingsman rendezőjétől, az nem sok jót jelent, de az előzetes meglehetősen vicces, hát adjunk neki esélyt. Ott volt a trükk, hogy az előzetesbe beletettek minden vicces részt, és 139 percre az már kevés volt. Másfél óra után elkezdett eluralkodni rajtam az apátia, pedig próbáltam a jegybe és popcorn menübe invesztált pénzért cserébe minél jobban élvezni a filmet. Alacsony elvárásokkal mentem be a terembe, és sikerült azokat is alulmúlni.

Nem sokon múlt, lehetett volna ez jó is. Kevesebb ZS kategóriás megoldással. Tudom, ez nem az a filmkategória, amin a valóságot vagy a realizmust kell számonkérni. Meg azt se, hogy legyen az egésznek valami értelme a végén. Ilyen filmre nem a szellemi épülés vagy katarzis végett ülünk be. Meg nem is azért, mert elvárjuk a rendezőtől, hogy ha olaj folyik a padlóra, attól még lehet lőfegyvert használni, mert nem, nem fog robbanni a sűrű trutymó üzemanyag. Kb. lángszóróval is alig lehetne begyújtani. De Tom és Jerry szintre nem kellett volna lemenni, hogy amikor a főhősnőnk végigdagonyázik ebben a trutymóban, a következő snitten tiszta mindene. Meg ha már XL plus-size színésznőt találtak a szerepre (nem, ez nem az a film volt, ahol a túlsúlynak jelentősége van), akkor ne kelljen már szegény kákabélű Sam Rockwellnek úgy a nyakába kapdosnia, mintha egy negyven kilós légtornász lenne. Ezek nem elszigetelt jelenségek voltak, hanem konkrétan folyamatosan ilyen lehetetlenségek követték egymást. És nem, ezeknek nem volt abszurditásra vagy túlzásra épülő szerepük, mint pl. Tarantino számos filmjében, ezek inkább olyanok voltak, mint a Sharknado.

4/10 – Harmatgyenge

Nem tudom ajánlani, nem is tudom, miért vagyok olyan lágyszívű, hogy adok rá két csillagot. Talán szegény Samuel L. Jackson miatt, jól benézte, hogy miben vállal szerepet. Rockwell mondjuk bármit bevállal, de ez az ő baja. Ja igen, egész sok mondatot kapott Catherine O'Hara, aki arról híres kb., hogy a Reszkessetek, betörők! c. karácsonyi csodafilmben ő volt a riadt arcú anya, aki otthon felejtette szegény Kevint – most meggyőződhettünk róla, hogy nem tehetséges szakember, csak benne felejtették ebben a filmszínészeti bizniszben. Satöbbisatöbbisatöbbi.

Kb. felesleges megnézni, még ingyen, letorrentezve is.

akció | thriller

Az Argylle című kémthrillerbe az Egyesült Államokban, Londonban és más egzotikus helyszíneken kísérhetjü el Argylle-t, a szuperkémet világjáró kalandjain. Közben több... több»

1