2024.03.01 11:40 Emmersson Olvasottság: <100x
0

Az animációk árnyékában

Fel kellett volna tenni az i-re a pontot az élő szereplős sorozatnak, ehelyett egy silány utánzatot kaptunk. Az animációk korrekt módon a történetekre fókuszáltak, a látvány végig megmaradt a „baltával faragott” szinten. Korrekt karaktereket láthattunk – főleg azok, akik olvasták a vonatkozó könyveket is –, akiknek tulajdonságai határozzák meg jellemüket. Itt viszont a külcsín nem állt összhangban a szereplők igazi arcával.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead) fején a bőrbugyogót nem tudom megszokni, de értelmezni sem nagyon... Nem gond, ha nem európai a szereplő, pláne egy messzi, messzi galaxisban, de azért lehetnének a készítők következetesek! Ashoka afro, elfogadjuk. De Sabine (Natasha Liu Bordizzo) miért ázsiai? Ezra (Eman Esfandi) miért néz ki úgy, mint egy cigányprímás és egy arab terrorista keveréke?! De a legnagyobb csalódás Thrawn admirális pipogya, nyálas karaktere. A legjobb új szereplőből egy súlytalan, nagyra nőtt hupikék törpikét csináltak.

Az animációk árnyékában

Anakin (Hayden Christensen) CGI arca gyenge volt. Ebből a szempontból nem is baj, hogy keveset volt vásznon. Kaptunk viszont egy határozottan markáns Baylan Skollt (Ray Stevenson) és az Anakin-szerű, vad tanítványát, Shin Hatit (Ivanna Sakhno). Ők valóban erősítették a sötét oldalt. A történet lapos. Egy térképet keres mindenki, amely birtokában fölénybe kerülhetnek. Az éj leányai segítségével Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) eljut Thrawn admirálishoz, aki ismét naggyá teheti a sötét oldalt. Sabine egy gyenge alkut köt, átadja a térképet, hogy megtalálja Ezrát. Ugyanekkor egy purrgil gyomrában Ahsoka (Rosario Dawson) is eljut a peremvidékre, ugyanarra a bolygóra. Összecsapnak a Jedik és a Sithek, ám most a sötét oldal keveredik ki jobban a harcból, és Thrawn (Lars Mikkelsen) a mély hiperűrön keresztül visszatér seregével. Jöhet a második évad. Bár gyenge folytatása az animációs sorozatoknak – és nélkülük egyébként kevéssé érthető –, rajongóknak mindenképpen ajánlom.

73 Ahsoka  (2023)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

A sorozat a Csillagok háborújának ismert karakterét, Ashoka Tanot mutatja be. Az események a Mandalori sorozat idejében játszódnak majd. több»

0