2024.03.13 09:39 kabel Olvasottság: <100x
0

A Spider-Man: Lotus egy indie film, minden indie filmes erénnyel és hibával. A sztori lényege, hogy főhősünk barátnője halála után nem igazán tudja feldolgozni érzelmeit, és hosszú-hosszú jeleneteken át sétál fel-alá. Nagyon nincs Pókember ebben a filmben, nagyrészt egy unalmas dráma ez egy srácról, és 20-on éves barátairól. Abból is egy elég gyengén kivitelezett dráma.

A színészkedés, rendezés, kameramunka mind elég rossz. Rengeteg jelenet borzalmasan van bevilágítva, sokszor jeleneteken belül is élesen változik a fényhatás, mintha több napon át lett volna forgatva minden. Fura kritika ez, de a kameramunka folyamatosan zoom optikákat használ, és mindig karakterek arcait mutatja, emiatt az egész film totál klausztrofóbikus és feszélyezett, ok nélkül. Nagyon ritkán látunk nagylátószögben jeleneteket, és emiatt nehéz megérteni a helyszínek felépítését. Az akciójelenetek kimondottan silányak, CGI, koreográfia és a vágás majdhogynem kaotikussá tesz sok szekvenciát.

De nyilván nem szabad sokat várni egy alig 50 millió forintból forgott dologtól, csak hogy kontextusba helyezzem, a nagyobb cégek 20 másodperces reklámjai általában többe kerülnek. 120 perces Pókember filmet ennyi pénzből leforgatni majdhogynem őrültség, csodálom, hogy ilyen projekt egyáltalán megszületett és a Sony vagy a Marvel nem perelte be őket. Az látszott, hogy a készítők megpróbáltak egy valódi filmet összehozni, ami valószínűleg túl nagy volt, csak nem sikerült, és ezért kap két csillagot.

A film inkább a történetvezetésen bukik el, még egy óra után se voltam biztos, milyen sztori akar ez lenni, vagy milyen céljai vannak karaktereknek. Rengeteg flashback és flashforward jelenet totál fölösleges, úgy érzem, ezek csak azért lettek bevágva, hogy legalább minimálisan izgalmas legyen ez a szappanopera. A film unalmas, nagyon unalmas, sok jelenet totál repetitív és kivágható lett volna. Meglepően kevés történet szorul a két órába, pedig a film nagyon depresszív akart lenni.

Talán a legelkötelezettebb Pókember rajongóknak jó lehet, rengeteg ismert karaktert felvonultat a film, hogy aztán sokat ne kezdjen velük. Másnak nagyon nem tudom ajánlani.

akció | dráma

Barátnője tragikus halála után Peter Parker önmagát vádolja, és úgy dönt, többé nem ölti magára Pókember jelmezét. Mikor egy halálos beteg gyermek utolsó kívánságaként... több»

0