2024.03.26 13:41 kabel Olvasottság: <100x
0

One Way Down

Röviden, a No Way Up nem volt annyira nézhetetlen, mint gondoltam. Mármint, elég gagyi volt, de legalább megpróbáltak egy épkézláb dolgot összerakni, és az alapszituáció egész eredetinek hatott. Kár, hogy a film nem annyira kezdett sokat a felállással, és nagyrészt csak nagyon unalmas volt.

A mozi lényege, hogy egy repülő tengerbe zuhanása után pár utas a gép farkában ragad, ahol egy kis beszorult levegő miatt tudnak túlélni a tengerfenéken. Azonban a kijutás nehezebb, mint gondolnánk, mert éhes cápák vadásznak rájuk. Érdekes setup, de a rendező nem nagyon merült el a témában, és olyan, mintha a forgatókönyv első verzióját filmesítették volna meg.

One Way Down

Igen, a legnagyobb gond itt a forgatókönyv, hisz ez egy remek zárt dráma lehetett volna, ha a karakterek kicsit érdekesebbek vagy változatosabbak, és a rendező egy kicsivel több dolgot adott volna nekik, amivel konfliktust tudtak volna generálni. Azonban, sajnos, túl kevés karakter éli túl a gép zuhanását, és nem igazán történik gondolkodás közöttük. A film meglepően repetitívnek hat, szereplők ugyanazt mondogatják, és a cselekmény csigalassan halad. A sztori vége a totál valótlanságba csúszik át a kicsit valótlanságból, szóval simán lehetett volna még tovább tolni a karaktereket vagy az eszközhasználatot. Mondjuk, több módon próbálnak kijönni a gépből, vagy érdekes fegyverekkel küzdenek a cápákkal. Mind ismerjük ezeket a filmeket, amik egy mikrotársadalmat mutatnak be, ahol minden tag valahogy hasznos a konfliktus megoldásában. Ez egy kiváló helyszín és szituáció lett volna egy ilyen sztorira, de itt minden karakter inkább jellegtelen és egysíkú.

A film legjobb karaktere és színésze, Colm Meaney, igen hamar cápakaja lesz, így sajnos a film nagy részében kimondottan gyenge színészekkel maradunk egy olyan történetben, ami leginkább egy rövidfilmhez lenne elég. Főszereplőnk borzasztó színésznő, Horrora akadva szintű mondatai erőtlenek és karizmamentesek. A set design meglepően jó, még akkor is, ha a CGiIinkább PS3 minőségű. A cápás akció szintén elég gyenge, általában nem látszik semmi.

Szóval ez van, elvesztegetett lehetőség ez.

0