2024.03.29 21:47 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
1

MonsterVerse újabb darabja

Mostanság az alkotók rendesen ellátják a jónépet Godzilla és Kong történeteivel. Tavaly érkezett sorozat formájában a Monarch: A szörnyek hagyatéka, illetve a Godzilla Minus One, amit idehaza széles körben sajnos nem mutattak be. Most pedig berombolt a Godzilla x Kong újabb kalandja Adam Wingard rendezésében, aki levezényelte a két monstrum első közös kalandját is, ami véleményem szerint jobban sikerült, mint ez a folytatás. Sok mindent bele szerettek volna sűríteni eme 115 percbe az alkotók, és az emberneknek az volt az érzése a film alatt, hogy másról sem szól a dolog, minthogy a nagy titánok hogy püfölik egymást, ahogy a moziból kijőve a baráti társasággal az a megfogalmazás született, hogy ez az a film, ami tesztoszteronbombaként robban, Kong és Godzilla összecsapásából, ha nem tudjuk leverni egymást, fogjunk össze, menjünk le az üreges földre, és ott csapjuk szét a többieket.

Persze azért nem ilyen egyszerű a képlet. Godzilla a fenti világban úgymond az emberek közt éli napjait, többek közt a Colosseumban alszik, miután szétrombolta a várost egy titántámadás miatt. De mikor megindul, és rózsaszínné változik az Antarktiszon, hogy valami komolyabb ellenféllel szemben is megállja a helyét, addig Kong fellel egy olyan helyet, ahol talán az ősei lakhattak, miközben egy ősi ellenségre bukkan, persze sok sok csata és CGI segítségével. A látványra nem lehet panaszunk, és a zúzásra sem.

MonsterVerse újabb darabja

Igaz, számomra a riói összecsapás nagyon műre sikerült, mintha a város papírmasékból lett volna megalkotva. Az emberi szál, mint sok ilyen film esetében, eléggé gyengére sikerült, még az ősi törzs felfedezésével is, csak egy tölteléke lett a filmnek. De legalább megtudtuk, hogy Kongnak is van szüksége fogorvosi ellátásra (vagyis emberi segítségre), arról nem is beszélve, hogy a monstrumok összecsapásánál lesz minden, még pankrátorokat megszégyenítő jelenetekre is a piramisok lábainál. Sajnos ebben a részben a titánok sem lettek nagyon kiemelve, vagyis akik feltűnnek a képernyőn, ahogy eddig, nem tudtunk meg sokat róluk. Természetesen a film katarzis lesz, ahogy várható, és több, mint valószínű, jöhet majd egy 3. rész, mivel a pénztáraknál eléggé jól fog teljesíteni, és a büdzsét elnézve nem hatalmas költségvetésből készült, „csak” 135 millió dollárt emésztett fel. Egy biztos, szokni kell sok mindent, főleg a rózsaszínné változott Godzillát. Az én személyes véleményem, hogy a MonterVerse leggyengébb darabja készült el sajnos, így jóindulattal is 10/6, de inkább 10/5-ös az értékelésem. A mozijegy árát viszont azért éri meg, mert totálisan a zúzást hozza a film, amire végül is ilyenkor beül az ember, viszont hatalmas történetmesélésre, illetve logikára ne számítsunk, az értelmes párbeszédekre meg főleg ne. Dan Stevens alakítása kiemelkedett a többiek közül, mivel ha ő megjelent, a rendezőnek mindig valami ütős zenét sikerült odaválogatni, ami emelte a fényét a filmnek, de kb. ennyi. Én mint nagy MonsterVerse „rajongó” csalódott vagyok, ahhoz képest, hogy mennyire vártam eme filmet. Ahogy szoktam írni, nézzétek, és alakítsatok ki saját véleményt, így mozizásra fel!

akció | kaland | sci-fi

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

1