2024.04.09 14:16 Emmersson Olvasottság: 352x
0

Flitteres zseni

Tegyük fel magunknak a kérdést: mit várunk egy filmtől vagy sorozattól? Én több választ adnék, mert ez a hangulatomtól függ. Néha rákészülök egy nehéz filmre, hangolódom, és komoly mondanivalót várok. Máskor a sztori háttérbe szorulhat, és a látványért nézem igazán a filmet. Aztán vannak az esti lazulós sorozatok, amihez nem kell 160-as IQ – itt ez is megvan –, csak egy-két sör és popcorn.

A renitens egy kellemes hibrid, amely innen is, és onnan is emelt át stílust. Picit Linda, de nem a modoros fajta, kevés Monk, Dr. House és ami még eszedbe jut, könnyed krimi. A felütést például a Good Will Huntingból nyúlták, csak ott matekpéldát old meg a takarító srác, míg itt egy bűntény fotóit véletlenül meglátva írja át a táblán Renáta (Gáspár Kata) a gyanúsított szót áldozatra.

Flitteres zseni

Ezután persze lebukik, számonkérik, elmagyarázza, és igaza lesz. A gyilkossági osztály felderítési rátájának javítása érdekében a főnök (Balsai Mónika) ajánlatot tesz a takarítónak – segíthet a csapatnak. Dobler százados (Makranczi Zalán) mellé osztják be, aki eleinte szkeptikus, nem szíveli a furcsa nőt. A csapat tagja még Czirják (Lengyel Benjámin), Dobler társa és Boglárka (Jeney Luca), a technikai háttér. Renáta három gyereket nevel egyedül. A bakfis Zita (Horváth Zorka) nem könnyű eset, de kezelhető. Balu (Markó Berzsián) egy kiskamasz, míg Lili még csecsemő. A családi problémákban a szomszéd Sanyi bá' (Mikó István) és Renáta exe, Roland (Mészáros Béla) segít. Nyolc részen és hét ügyön keresztül egyensúlyoz okos takarítónőnk magánélet és munka közt. Könnyed krimihez képest néha egészen érdekes és meglepő fordulatot is tudott mutatni egyik-másik történet. Az utolsó ügy pedig nyitva hagy egy kiskaput a második évadnak. Érdemes egy próbát tenni vele, mert kedvelhető karaktereket láthatunk egészen jó sztorikkal és korrekt színészi játékkal.

37 A renitens  (2024)

vígjáték

Somos Renáta takarítónőként dolgozik, mellesleg pedig 160-as IQ-val rendelkezik. Miután ezt a rendőrség is felismeri, hirtelen Dobler százados mellett kezd el dolgozni. A hölgy nem... több»

0