A lista olyan filmeket tartalmaz, amelyek a kapcsolatok szépsége mellett a problémáit, nehézségeit is bemutatja.

#10

dráma | romantikus | vígjáték

Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat:  klassz munka, szép ház, helyes gyerekek, ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem... több»

Bár a könnyedsége miatt kicsit kilóg a listáról, mégis úgy gondolom, hogy itt a helye ennek a filmnek is. Egyszerre mutatja be különböző párokon keresztül az eltávolodást egy régi kapcsolatban, az egymásra találást egy új kapcsolatban, és a reménytelen szerelmet kamasz korban.
#9

78 A hűtlen  (2002)

(13) (1)

dráma | erotikus | romantikus | thriller

Netflix

Connie és Edward Sumner nem is álmodhatna többről, mindenük megvan, amire valaha vágytak: békés családi környezet New Yorkban, egy jólnevelt fiú, kutyus és anyagi jólét.... több»

Felkavaró film a hűtlenségről, a következményéről, és arról, hogy egy új kapcsolat és a hűtlenség leleplezése hogyan hat az emberekre. Nehéz téma, felkavaró történet.
#8

dráma | romantikus | vígjáték

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) hű társai egymásnak, ám az egymás mellett töltött évtizedek alatt kapcsolatuk kissé kihűlt, így Kay, aki a régi meghittségre... több»

Egy valósághűen ábrázolt film arról, hogy egy hosszú házasság során hogyan távolodik el a pár egymástól, és milyen erőfeszítéseket tesznek azért, hogy újra egymásra találjanak. Nem a történet, hanem a mélyén megbújó nagyon is hétköznapi probléma ábrázolása, és a színészi játékok teszik igazán jó alkotássá.
#7

dráma | romantikus | vígjáték

Zaza találkozik a gyermekét egyedül nevelő Judith-tal és azonnal beleszeret. A fiú szülei azonban a hagyományos értékrend hívei és fiuknak egy szép grúz lányt szánnak... több»

Ha a vallási, származási különbözőségből adódó száltól eltekintünk, nagyon is gyakori és hétköznapi problémát boncolgat. Milyen hatással vannak a szülők egy kapcsolatra? Mit tegyünk, ha választanunk kell a származási család és a szerelmünk között?
#6

83 Az öldöklés istene  (2011)

(9) (6)

dráma | vígjáték

Cinego | Netflix

Két tizenéves fiú összeverekedett a Brooklyn Parkban. Zachary Cowan (Elvis Polanski) fejbe vágta Ethan Longstreetet (Eliot Berger) egy ütővel, aminek a következményeképp a fiúnak... több»

Négyszereplős dráma. A történet lényege, hogy két gyerek összeverekszik a játszótéren, és a szülők megpróbálják egymás közt rendezni a konfliktust. Kezdetben maga a szituáció a fő téma, de rövid időn belül elkezd új irányt venni a történet. Az alapszituáció már teljesen független, mintegy kiváltó okként szerepel csak. A lényeg a házaspárok kapcsolata, a beszélgetések és olykor mélyreható viták hevében régi sérelmek is jócskán a felszínre kerülnek.
#5

vígjáték

TV-ben (Filmbox, csütörtök 01:33)

Carol és Lionel egy nap ráébred, hogy párjaik megcsalják őket - ráadásul egymással. A két összetört szív elhatározza, hogy szövetséget köt annak érdekében, hogy... több»

Adott két pár, akiket a párjuk megcsalt, méghozzá egymással. Elhatározzák, hogy megmentik a kapcsolatukat, és ebben egymás segítői lesznek. Könnyed francia vígjáték arról, hogy a megcsalás nem kell, hogy feltétlenül a kapcsolat végét jelentse.
#4

76 Továbbállók  (2009)

(4)

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime

A Továbbállók című romantikus dráma főszereplője egy fiatal pár; a harmincas éveiben járó Burt és Verona, akik első gyermeküket várják. Amikor Burt szülei bejelentik, hogy... több»

Egy film az elköteleződésről, a párkapcsolatról, arról, hogy milyen mintákat látunk magunk körül, és azt hogyan értékeljük, hogy dolgozzuk fel.
#3

78 Lavina  (2014)

(13) (6)

dráma | vígjáték

HBO Max

Egy négy főt számláló svéd család úgy dönt, hogy a francia Alpokba utazik. Minden jól alakul egészen addig, amíg egy hatalmas lavina maga alá nem temeti a síparadicsom nagy... több»

Egy feszültségekkel teli dráma, amely ugyanannyira szól a párkapcsolatról, a szülői szerepekről és felelősségről, mint azzal, hogy néha olyan képet kell látnunk magunkról, aminek létezését nem gondoltuk volna. Egy film arról, hogyan viselkedünk krízishelyzetben, mit hoz ki belőlünk, és hogyan tudjuk ezt önmagunkban és párként feldolgozni.
#2

családi | fantasy | romantikus | vígjáték

Frank Beardsley admirális elveszítette a feleségét. A megözvegyült férfi katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete azonban egy csapásra felborul, amikor... több»

Egy vígjáték a mozaik családok boldogulásáról, bár inkább laza vígjáték, mint korszakalkotó dráma formájában. Bár valljuk be, hogy a 10+8 gyerek egy mozaikcsaládban nem hétköznapi jelenség, és vígjáték lévén könnyedebben nyúl a témához, de mégis fontos és valós problémát boncolgat a film.
#1

87 Szerelempróba  (2008)

(5) (1)

dráma | romantikus

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal... több»

Klasszikusnak számító alkotás ebben a témában, egyfajta párkapcsolati oktatófilmnek is felfogható. Egy házaspárról szól, akiknek a kapcsolata válságba jutott, de a férj az édesapja tanácsára egy 40 napig tartó szerelempróbán megy keresztül, remélve, hogy ezzel újjáépítheti a kapcsolatukat. Fontos mondanivaló, hasznos tanácsok, érzelemdús történet.