Val Kilmer neve mindenki számára ismerősen cseng, hiszen elsősorban a ’90-es években ő is a nagy hollywoodi sztárok közé tartozott. A színész azonban mostanában ritkán látható igazán jó filmekben, ez alól csak a Top Gun: Maverick lóg ki. Egykor azonban az ő neve is elég volt, hogy milliók váltsanak jegyet a moziba. De melyek voltak a legjobb filmjei?

Ezt természetesen szubjektív dolog megítélni, mindenkinek más. Mi viszont most mutatunk öt olyan filmet a sztár pályafutásából, amelyekre szerintünk méltán lehet büszke. Az alábbi öt mozi mind más egy picit, ami jól mutatja Val Kilmer sokoldalúságát. Van köztük vadnyugati történet, vadászrepülők, krimi és életrajzi film is. Ha választanod kellene egy Val Kilmer filmet ma estére, mi ezek közül válogatnánk a helyedben.

#5

78 Top Gun  (1986)

(25) (32)

akció | dráma

HBO Max | SkyShowtime

Mitchell hadnagy egyetelen célja, hogy ő legyen a legjobb vadászpilóta. Bekerül az USA haditengerészetének elit képzésére, a Top Gunban, ahol levetkőzve lobbanékony természetés... több»

Tom Cruise legendás vadászrepülős filmje a '80-as évekből, amelynek rekordokat döntöget a folytatása. A filmben Val Kilmer a főhős elsőszámú riválisát alakítja a légierőnél. A két karakter közti feszültség többször is fellángol a történetben, hol a kiképzés során, hol egy bárban, ahol egyik elcsábítja a másik kedvesét. Ám, amikor végül éles bevetésre kerül sor, mindketten tudják a kötelességüket és tökéletessé válik az összhang. Ez volt az a film, ami Tom Cruise mellett Val Kilmert is a szupersztár státuszig repítette.
#4

79 Durr, durr és csók  (2005)

(32) (12)

akció | krimi | misztikus | szatíra | thriller | vígjáték

Netflix

Harry, a kisstílű tolvaj (Robert Downey Jr.) egyik rablása balul sül el, és egy színész meghallgatáson bújik el. A következő pillanatban már Hollywodban találja magát, miután... több»

Ezúttal Robert Downey Jr.-ral és Laurence Fishburnnel játszhatott együtt. A krimi-vígjáték egy piti bűnözőről szól, akit a sors egy szerepválogatásra sodort, amit meg is kap. Egy nyomozót kellene alakítania, ezért hogy felkészüljön, egy detektív mellé helyezik egy kis terepgyakorlatra. Val Kilmer és Robert Downey Jr párosa sziporkázik a filmben.
#3

92 Szemtől szemben  (1995)

(86) (19)

dráma | krimi | thriller

HBO Max | TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Rendőr és rabló mesteri játszmája. Vincent Hanna, a Los Angeles-i detektív fegyveres rablók után nyomoz. A nyomok Neil McCauley bandájához vezetnek, aki éppen a következő... több»

Ebben a krimiben olyan szupersztárokkal dolgozhatott együtt mint Rober de Niro és Al Pacino. A sztori egy bankrabló és egy nyomozó hajszájáról szól, akik mindketten a szakmájuk legjobbjai és ezért tisztelik is egymást. Val Kilmer a bankrabló jobbkezét alakította, egy olyan fickót, aki kegyetlen és hidegvérű gyilkos, aki rendszeresen rossz döntéseket hoz. Ez igencsak eltért a színész korábbi általában pozitív karaktereitől, de ezt is kiválóan alakította.
#2

67 The Doors  (1991)

(5) (14)

dráma | életrajzi | zenés

A legendás The Doors nevű zenekart, dalait és énekesét számos történet övezi. Ez a film pedig most feltárja őket előttünk. Teszi mindezt olyan elementáris erővel, amely... több»

A legendás együttest aligha kell bárkinek is bemutatni. Val Kilmer a róluk szóló életrajzi filmben a frontember Jim Morrisont alkaította fantasztikusan. A film kendőzetlenül mutatja be az együttes életét, a kábítószeres mámorokat, a botrányba fulladt koncerteket, az orgiákat. Val Kilmer hónapokon át képezte magát, hogy utánozni tudja Jim Morrison stílusát és hangját az énekes életének különböző szakaszaiban.
#1

akció | dráma | életrajzi | romantikus | történelmi | western

Disney+

Dodge City megtisztítása után Wyett Earp (Kurt Russell) a nyugalom és a biztos megélhetés reményében Tombstone városába költözik Arizónába. Itt találkozik fivéreivel, és... több»

Egy klasszikus vadnyugati kaland, Wyatt Earp és Doc Holliday története. A párost Kurt Russel és Val Kilmer alakították, utóbbi valósággal lubickolt a szerepben. A villámgyors pisztolyrántást hónapokig gyakorolta, a híres kacsintást az OK Coral lövöldözés elején Billy Clanton felé a forgatáson improvizálta. A filmben olyan sztárokkal szerepelt együtt mint Billy Bob Thornton, Bill Paxton, Charlton Heston vagy Michael Biehn.