A kritikusok szerint ez az 5 legjobb film az elmúlt 25 évből

Rengeteg toplista született már különféle kategóriákban, különféle filmekről az évek során. Ez alkalommal a Rotten Tomatoes csapata döntött úgy, hogy megkéri kritikusait, állítsanak össze egy öt filmből álló listát, amiben az elmúlt 25 év legjobb filmjei szerepelnek majd. Különösebb sorrend nélkül készült és a szavazatok végső összesítése után a következőképpen fest:

#5

84 Élősködők  (2019)

(44) (17)

dráma | krimi | thriller | vígjáték

Telekom TVGO

Bong Joon-ho egy évtized után újra Dél-Koreában alkot, ezúttal egy vígjátékkal örvendezteti meg a nézőket. Az Élősködők Ki-taek mihaszna családjáról szól, akik bármire... több»

Az Élősködők egy dél-koreai thriller Bong Joon-ho rendezésében, aki a forgatókönyvet Han Jin-wonnal közösen írta és társproducerként is közreműködött. A Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Woo-sik Choi, So-dam Park, Jang Hye-jin, Park Myung-hoon és Lee Jung-eun főszereplésével készült filmben megismerhetünk egy szegény családot, akik azt tervezik, hogy egy gazdag család alkalmazottjai lesznek, beszivárognak a háztartásukba, és magasan képzett személyeknek adják ki magukat.
#4

dráma | kísérleti film | misztikus | thriller

A lány, aki Ritának (Laura Harring) adja ki magát, sokkos állapotban érkezik egy elegáns lakásba Los Angelesben, a Mulholland Drive közelében. A lakás bérlője, a vidékről... több»

A Mulholland Drive egy szürrealista neo-noir krimi, amelyet David Lynch írt és rendezett, a főszerepekben Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Penelope Ann Miller, Mark Pellegrino és Robert Forster láthatóak. A film egy feltörekvő színésznő, a Los Angelesbe frissen érkezett Betty Elms (Watts) történetét meséli el, aki találkozik és összebarátkozik egy amnéziás nővel (Harring), aki egy autóbalesetből lábadozik. A történet számos más szálat és karaktert követ, köztük egy hollywoodi filmrendezőt is (Theroux).
#3

91 A sötét lovag  (2008)

(213) (51)

akció | dráma | krimi | thriller

Netflix

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron... több»

A sötét lovag Christopher Nolan szuperhősfilmje és trilógiájának második része. A forgatókönyvet testvérével, Jonathannal közösen írta. A cselekmény Batmant, az álarcos igazságosztót, James Gordon rendőrhadnagyot és Harvey Dent kerületi ügyészt követi, akik szövetséget kötnek a szervezett bűnözés felszámolására Gotham Cityben. Munkájukat azonban rendkívül megnehezíti Joker, egy anarchista lángelme, aki próbára akarja tenni, hogy Batman meddig hajlandó elmenni, hogy megmentse a várost a káosztól. A sztárokkal teletűzdelt szereplőgárdában Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal és Morgan Freeman láthatóak.
#2

83 Mad Max: A harag útja  (2015)

(132) (30)

akció | kaland | road movie | sci-fi | thriller

A posztapokaliptikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni.... több»

A Mad Max: A harag útja egy ausztrál posztapokaliptikus akciófilm, amelynek társírója, társproducere és rendezője George Miller. Miller a forgatókönyvön Brendan McCarthyval és Nico Lathourisszal dolgozott együtt. A Mad Max-franchise negyedik része. A film főszereplői Tom Hardy és Charlize Theron, mellékszerepekben Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz, Abbey Lee és Courtney Eaton láthatóak. A film egy posztapokaliptikus sivatagi pusztaságban játszódik, ahol a benzin és a víz szűkös árucikk. Max és Furiosa szövetkeznek Halhatatlan Joe szektavezér és serege ellen, ami egy hosszadalmas csatához vezet.
#1

dráma | romantikus

Telekom TVGO

Marianne (Noémie Merlant), a fiatal festőnő azt a megbízást kapja, hogy készítsen portrét a grófi származású Héloïse-ról (Adèle Haenel), hogy a nő szépségét... több»

A Portré a lángoló fiatal lányról egy 2019-es francia történelmi dráma, amelyet Céline Sciamma írt és rendezett, a főszerepekben Noémie Merlant és Adele Haenel láthatóak. A film a 18. század végi Franciaországban játszódik, és egy arisztokrata és a portréjának megfestésével megbízott festőnő leszbikus szexuális viszonyának történetét meséli el. Ez volt Haenel utolsó filmszerepe, mielőtt 2023-ban visszavonult a francia filmipartól.