Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83

Portré a lángoló fiatal lányról (2019)

Portrait de la jeune fille en feu
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
2
Videók
Adele Haenel
Adele Haenel
Adele Haenel
Luàna Bajrami
Adele Haenel
Adele Haenel
Noémie Merlant
Adele Haenel
Noémie Merlant
Noémie Merlant
Adele Haenel
Adele Haenel
Adele Haenel
Valeria Golino
Adele Haenel
Adele Haenel
Noémie Merlant
Adele Haenel
Valeria Golino
Adele Haenel
 
zirgon   2019. 12. 29.

legújabb vélemény

Az alakítások mellett már maga a sztori is nagyon ígéretes az első perctől kezdve. Jól van összerakva, és az a legkiemelkedőbb benne, hogy a mondandója a mai napig fajsúlyos. Ritka az ilyen, persze ez egy működőképes stratégia, ettől függetlenül nehéz összehozni ezt a kettősséget. Jól és könnyen értelmezhető, nagyon könnyedén tud a mai néző azonosulni a karakterekkel, nem idegeníti el magát tőlünk a film.

 
necum   2019. 12. 28.

Fontos megjegyezni a film kapcsán, hogy érzelmes, nem pedig érzelgős. Azt hiszem, általános jelenségként borítékolható, hogy az utóbbi években számos izgalmas és jól sikerült kosztümös film érkezett, mintha a reneszánszát élné a műfaj, azzal a különbséggel, hogy sikerül nem csupán egy korszellem megragadására törekedni, hanem valódi tartalommal megtölteni. Ezt tudja a Portré a lángoló fiatal lányról is, én élveztem minden pillanatát, a hangulata pedig teljesen beszippantott.


 
Toncsi   2019. 12. 27.

Ilyen kifinomult, "tiszta" drámát még talán nem is láttam, nagyszerűen jeleníti meg az igaz szerelmet. A minimalizmusa pedig egyszerűen elbűvölő, a két főszereplőnek szinte alig van szövege, de a pillantásaik, a gesztusaik, a mimikájuk beszél helyettük, Adele Haenel és Noemie Merlant nagyszerű színészi alakítást nyújtott.

 
Jackob   2019. 12. 26.

Hangulatos, amolyan művészies, ami miatt még hajlanék is afelé, hogy jónak ítéljem meg, de az a helyzet, hogy kicsit már soknak érzem a képünkbe tolt feminizmust, nálam ezzel egyértelműen ellentétes hatást érnek el. Rendben van, legyen szabadság, szabad szerelem stb, de hogy lehet egy egész filmet erre felépíteni, ráadásul a férfiakat teljesen mellőzve, mert hát ezzel is "utalni" kell rá (ha esetleg nem lenne egyértelmű), hogy ez egy "női" film?!

1
 
Azért is különleges, mert szépsége nem felfoghatatlanságából fakad, hanem túlságosan is valóságos mivoltából. több»
 
Lehet bármennyire lassú, unalmasnak tűnő a film első fele, a Portré... minden eleme efelé építkezik, a jó alapok és színészek nélkül nem tudna ennyire erősen zárni. több»
 
A Portré a lángoló fiatal lányról tehát minden elvárásra rácáfol: papíron rendkívül egyszerű és távolról sem forradalmi mozival van dolgunk, de finom, már-már rejtett működése miatt mégis felejthetetlen és részletgazdag élménnyé válik. több»

A film összbevétele 3 029 060 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 026 189 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 515 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Céline Sciamma rendező, és a főszerepet alakító Adéle Haenel korábban egy párt alkottak.

(hp)
 

Céline Sciamma rendezőnő kimondottan Adéle Haenelre írta Héloïse szerepét.

(hp)
 

Marianne festményeit valójában egy francia művész, Héléne Delmaire festette.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.