Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Portré a lángoló fiatal lányról (2019)

Portrait de la jeune fille en feu
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Adele Haenel
Adele Haenel
Adele Haenel
Luàna Bajrami
Adele Haenel
Adele Haenel
Noémie Merlant
Adele Haenel
Noémie Merlant
Noémie Merlant
Adele Haenel
Adele Haenel
Adele Haenel
Valeria Golino
Adele Haenel
Adele Haenel
Noémie Merlant
Adele Haenel
Valeria Golino
Adele Haenel

Videók (2)

 
zsolt   2019. 12. 29.

legújabb vélemény

0

Az alakítások mellett már maga a sztori is nagyon ígéretes az első perctől kezdve. Jól van összerakva, és az a legkiemelkedőbb benne, hogy a mondandója a mai napig fajsúlyos. Ritka az ilyen, persze ez egy működőképes stratégia, ettől függetlenül nehé... több»

 
Toncsi   2019. 12. 27.

0

Ilyen kifinomult, "tiszta" drámát még talán nem is láttam, nagyszerűen jeleníti meg az igaz szerelmet. A minimalizmusa pedig egyszerűen elbűvölő, a két főszereplőnek szinte alig van szövege, de a pillantásaik, a gesztusaik, a mimikájuk beszél helyettük, Adele Haenel és Noemie Merlant nagyszerű színészi alakítást nyújtott.

 
Milán   2019. 12. 26.

0

Hangulatos, amolyan művészies, ami miatt még hajlanék is afelé, hogy jónak ítéljem meg, de az a helyzet, hogy kicsit már soknak érzem a képünkbe tolt feminizmust, nálam ezzel egyértelműen ellentétes hatást érnek el. Rendben van, legyen szabadság, sza... több»

1
 
necum   2019. 12. 28.

0

Fontos megjegyezni a film kapcsán, hogy érzelmes, nem pedig érzelgős. Azt hiszem, általános jelenségként borítékolható, hogy az utóbbi években számos izgalmas és jól sikerült kosztümös film érkezett, mintha a reneszánszát élné a műfaj, azzal a különb... több»

A film összbevétele 3 029 060 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 026 189 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 515 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Céline Sciamma rendező, és a főszerepet alakító Adéle Haenel korábban egy párt alkottak.

(hp)
 

Céline Sciamma rendezőnő kimondottan Adéle Haenelre írta Héloïse szerepét.

(hp)
 

Marianne festményeit valójában egy francia művész, Héléne Delmaire festette.

(hp)
 

A filmben mindössze néhány rövid párbeszéd hangzik el.

(hp)
 

A Portré a lángoló fiatal lányról Adéle Haenel és a rendezőnő, Céline Sciamma harmadik közös filmje.

(hp)
 
Lehet, hogy a szerelem tényleg a művészet legtisztább formája? Így gondolta André Breton, és ezt állítja a gall művészfilmesek egyik legjobbika, Céline Sciamma is. NAGY V. GERGŐ KRITIKÁJA. több»
 
A Portré a lángoló fiatal lányról tehát minden elvárásra rácáfol: papíron rendkívül egyszerű és távolról sem forradalmi mozival van dolgunk, de finom, már-már rejtett működése miatt mégis felejthetetlen és részletgazdag élménnyé válik. több»
 
Bizonyos aspektusból a francia rendezőnő konvencionális módon mesél olyan univerzális érzelmekről, mint a szerelem, a vágy és a barátság. A kor bűne, hogy a két nőnek el kell válnia, nem lázadnak fel sorsuk ellen, elfogadják az elfogadhatatlant, hiába az erős kötelék, külön utakon kell folytatniuk az életet. több»