Annyira rossz, hogy az már jó: Ez a 10 horror túl rossz ahhoz, hogy kihagyd!

Mindenki ismeri az annyira rossz, hogy már jó érzést. Amolyan bűnös élvezet, amikor valami olyasmit nézel meg, ami tényleg bűn rossz, de mégis imádod minden percét. Még csak megmagyarázni sem tudod, egyszerűen csak élvezed. Horrorból aztán tényleg töméntelen mennyiségben találni ilyeneket. Nekünk sem volt nehéz dolgunk, amikor kiválogattuk az alábbi tíz filmet. Ezek mind tökéletesen illenek ebbe a kategóriába: annyira rosszak, hogy már jók.

#10

76 C.H.U.D.  (1984)

(3) (9)

horror | sci-fi

A nukleáris hulladékokkal foglalkozó bizottság New York csatornahálózatában rejti el a veszélyes hulladékot. Ennek hatására a hajléktalanok Cannibalistic Humanoid Undergroud... több»

Már a címe is magáért beszél: Cannibalistic Humanoid Undeground Dwellers, avagy kannibál humanoid földalatti lakók. Ami voltaképpen sárgán világító szemű Gollam-utánzatokat jelent. De a sztori felütése se semmi: a kormány titokban mérgező vegyszereket önt a csatornába, amitől az ott élő hajléktalanok emberhúsra éhes mutáns szörnyekké váltak. Kell-e ennél több a vasárnapi matinéhoz? Egyébként a szereposztás se kutya: John Goodman, John Heard és Daniel Stern is vállalta a filmet...
#9

70 Pokol fogadó  (1980)

(4) (4)

horror | szatíra | thriller | vígjáték

Egy farmer hobbijának élve vendégül látja a gyanútlan utazókat, hogy aztán eláshassa őket kertjébe. több»

Egy kedves idős házaspár örömmel lát vendégül bárkit, aki betéved hozzájuk. De kitévedni már nem fog, ugyanis az utazókat elássák szépen a hátsó kertben, hogy később kolbászt töltsenek belőlük. Remek! De azért a film végi grande finale, a láncfűrész-párbaj is megér egy sóhajt.
#8

horror | krimi | thriller

Netflix

Csaknem 50 évnyi bujkálást követően a texasi láncfűrészes visszatér, hogy egy csapat tinit terrorizáljon, akik megzavarják békés nyugalmát egy félreeső városkában. több»

Mit finomkodjunk? Egy igazi horrorklasszikus becstelen meggyalázása az egész film. Elég csak arra a jelenetre gondolni, ami az iskolabuszon játszódik: egy mészárlás, amit valaki "élőzik az Instán..."
#7

72 Troll  (1986)

(2) (5)

fantasy | horror | vígjáték

Netflix

Harry Potter családjával egy San Francisco-i apartmanba költözik. A Torok nevű csúnya és gonosz troll kiveti hálóját a kis Wendyre, és egy másik dimenzióból kilépve... több»

A Harry Potter horror! Na jó, csak azért, mert a főszereplőt speciel Harry Potternek hívják... Egy család új házba költözik, ami történetesen egy átjáró a trollok világába. A film tele van olyan jelenetekkel, amiket leírni is nehéz...
#6

42 Gyilkos kobold 5.  (2000)

(6) (7)

akció | fantasy | horror | vígjáték | zenés

Arról suttognak, hogy egy szörny garázdálkodik, főleg asszonyokat és gyerekeket visz el, már legalább száz áldozatot marcangolt szét.

Egy horror, amiben Ice-T és Coolio is benne van? Eleve, egy horror, aminek már valaminek az ötödik része, a legritkább esetben szokott jó lenni. Ez sem az. A gyilkos kobold még rappel is benne. Elég is ennyi erről.
#5

84 Végső állomás  (2000)

(66) (7)

horror | thriller

Alex (Devon Sawa) osztálykirándulásra indul Párizsba, de rossz előérzete miatt az indulás előtt néhány társával leszáll a repülőről. A repülő felszállás után kigyullad.... több»

Oké-oké, ennek elég sok rajongója van, meg elég sok folytatása is, amik még rosszabbak. A nagy különbség, hogy azok csak szimplán rosszak, ez még legalább újdonság volt. De ha rózsaszín szemüveg nélkül nézzük az egészet, akkor bizony kijön, mennyire bagatell benne lényegében az összes halál...
#4

horror | misztikus

Négy fiatal egy éjszakai autókázás közben véletlenül halálra gázol egy idegen férfit. Kétségbeesésükben az az ötletük támad, hogy eltüntetik a hullát, és nem beszélnek... több»

Mindenki ismeri, mindenki látta, de annak ellenére, hogy valójában üvölt róla, hogy az egy évvel korábban bemutatott Sikoly olcsó utánzata, ezt valahogy akkor senki se vette észre rajta. És különben is imádtuk a végig aggodalmaskodó Jennifer Love Hewittot, a hősszerelmes Freddie Prinze Juniort és kötelezően áldozat barátaikat: a gagyi fenegyerek Ryan Philippe-t és ügyeletes csinipofi Sarah Michelle Gellart is.
#3

74 A fiú  (2016)

(52) (5)

horror | misztikus | thriller

A fiú című horror története egy angol arisztokrata család gyönyörű otthonában játszódik. A fiatal és kedves Greta új reményekkel érkezik a kissé zárkózott angol... több»

Klasszikus szellem által megszállt babás sztori, ami elsőre akár ijesztő is lehet: egy mérgező kapcsolatból menekülő nő dadusnak áll egy idős házaspárhoz, de egy játékbabára kell vigyáznia, amiről az öregek azt hiszik, hogy a fiuk. Igen ám, de idővel már ő is elhiszi. Kliséhegyek, de valahogy mégis jó.
#2

horror | vígjáték

Egy fiatal orvostanhallgató elhatározza, hogy újjáépíti lefejezett menyasszonyának testét manhattani prostituáltak testrészeiből. több»

Az irodalmi klasszikus történet bugyuta adaptációja, ahol egy orvosiról kibukott diák barátnőjét bedarálja egy fűnyíró... már ez is jó, de itt a folytatás: a fejét megmenti, hogy aztán keressen egy prostit, akinek a testére ráültetheti, hogy feltámassza... bizony.
#1

64 Kéz-őrület  (1999)

(1) (3)

fantasy | horror | thriller | vígjáték

Anton semmitevéssel tölti mindennapjait, többnyire nem történik vele semmi érdekes, mígnem egyik reggel - Halloween reggelén - a szüleit holtan találja, akikkel egy sorozatgyilkos... több»

Igazi őrület-film a XX. század legeslegvégéről. Egy srác arra ébred, hogy valaki megölte a szüleit meg másokat is. Aztán rájön, hogy ő volt, pontosabban nem ő, csak a keze. Levágja és kezdetét veszi egy őrült fogócska a kisvárosban, ahol Seth Green zombiként lazul, a The Offspring énekesét pedig koncert közben skalpolják meg...