76 éves korában elhunyt Carl Weathers színész.

Halálának hírét családja közölte a nyilvánossággal. “Mély szomorúsággal tudatjuk Carl Weathers halálát. Békésen, álmában hunyt el 2024. február 1-jén, csütörtökön. ... Carl kivételes ember volt, aki rendkívüli életet élt. A filmhez, a televíziózáshoz, a művészetekhez és a sporthoz való hozzájárulásával kitörölhetetlen nyomot hagyott, és világszerte és generációkon átívelő elismerést váltott ki. Szeretett testvér, apa, nagyapa, partner és barát volt” - olvasható a közleményben.

Carl Weathers az utóbbi években olyan produkciókban volt látható, mint A mandalóri, Chicago Justice, Bűnös Chicago, Hawaii Five-0 és a Kemény zsaruk. A szélesebb nézőközönség ugyanakkor a ma már kultikusnak számító Rocky filmekből ismerheti, amelyekben Apollo Creed karakterét alakította.

További ismert alakításai a Ragadozó, a Harmadik típusú találkozások, a Navarone ágyúi 2. - Az új különítmény és a Happy, a flúgos golfos című filmekben láthatók. Ez utóbbi kapcsán 2020-ban a GQ magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy súlyosan megsérült a film forgatásán.

“Csak évek múlva tudtam meg, de két csigolyám eltört, és csontritkulás alakult ki egy nagyon rossz helyen. Eltelt három-négy év, ami alatt szörnyű fájdalmakkal küszködtem” - mondta a színész.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2024-ben veszített el a világ