Hivatalos: Matt Reeves rendezi a Batman-t!

A majmok bolygója: Forradalom direktora ül a Batman rendezői székébe.

Miután Ben Affleck visszamondta az önálló Batman film rendezését, hogy minden erejével az alakításra tudjon koncentrálni, a Warner nagy erőkkel megkezdte az utód keresését. A stúdió választása végül a Cloverfield, a Engedj be! és A majmok bolygója: Forradalom direktorára, Matt Reevesre esett.

Alig, hogy lecsengett a rendezőváltás, jött a hír, hogy Reeves kreatív nézeteltérésekre hivatkozva visszalépett a lehetőségtől. A találgatásoknak azonban most már vége szakad, ugyanis a Warner hivatalosan is bejelentette, hogy Reeves ül a rendezői székbe, sőt, a produceri teendőket is maga látja A direktor eddigi filmográfiája voltaképpen hibátlan, a sötét tónusok és a feszültségkeltés a vérében van, így nála alkalmasabb személyt aligha találhattak volna, ráadásul eddigi munkái minden bizonnyal rajongókat is meg fogják győzni.

Bár a történetről még nem sokat tudni, annyi már most biztosra vehető, hogy a Batman nemezisét Joe Manganiello (Deathstroke) alakítja majd, de a mellékszerepekben Jeremy Irons és J.K. Simmons is feltűnik majd.

The Batman egyelőre nem kapott premierdátumot. Afflecket a Denevérember szerepében legközelebb a novemberben debütáló Az Igazság Ligája-ban láthatjuk majd.