A nagyszerű színész a 007-es ügynök nagyvásznú megtestesítőjeként vonult be a történelembe.

A James Bond legenda, Sean Connery 2020. október 31-én hunyt el. A skót származású színész a Bahamákon hajtotta fejét örök nyugalomra. A boncolási jegyzőkönyv szerint halálát légzési elégtelenség okozta, amelyért korábbi tüdőgyulladása és időskori pitvarfibrilláció (szabálytalan szívverés) tehető felelőssé. A színész 2006-ban vonult vissza a színészkedéstől, és 2011-ben pedig a teljes nyilvánosságtól. 

Sean, 1930. augusztus 25-én született, egy teherautósofőr és egy mosónő fiaként. Nagyszabású karrierje olyan elismeréseket hozott számára, mint a Legnagyobb Élő Skót és Skócia Legnagyobb Élő Nemzeti Kincse című elismerés. Hozzá kell tenni, hogy 1999-ben a People magazin Sean-t a Század Legszexisebb Férfijának választotta. 2000-ben Connery-t hivatalosan lovaggá ütötték.

Sean tulajdonában több ingatlan is állt Skóciában és Spanyolországban, de állandó lakhelyének a Bahamákon található New Providence Islandet választotta. A sztár korábban Marbellán élt.

Utolsó filmes szerepét 2003-ban A szövetség című filmben vállalta. 

Az 1960-as években, hirtelen vált keresett színésszé Bond karakterének megformálásáért. Ő volt az első színész, aki a MI6 ügynökét a nagyvásznon alakította.

Főszerepet kapott a James Bond: Dr. No (1962), James Bond: Goldfinger (1964), Oroszországból szeretettel (1964), Tűzgolyó (1965), Csak kétszer élsz (1967) és  a James Bond: Gyémántok az örökkévalóságnak (1971) című filmekben.

Bár sokak szerint ő a valaha volt legjobb Bond, Connery-nek hullámzó viszonya volt a szereppel.Egyszer azt mondta híresen: „Mindig utáltam azt az elcseszett James Bondot. Szeretném megölni őt.” Bond alkotója, Ian Fleming, és Connery híresen nem jöttek ki egymással.

Seannak egy fia van, Jason Connery, az első feleségével, a színésznő Diane Cilentóval kötött házasságából. 11 évig voltak házasok, 1962-től 1973-ig, de a kapcsolat tele volt hullámvölgyekkel, Diane többször erőszakkal vádolta a férfit. 1973-as válását követően Sean újra megházasodott, ezúttal egy marokkói-francia festőt, Micheline Roquebrunet vette el, akivel 1970-ben egy golfversenyen találkozott. 

Micheline Sean élete végéig együtt maradtak.