Az utóbbi időben megélénkültek a pletykák Tarantino Star Trek-mozija kapcsán, és egyre valószínűbb, hogy révbe érhet a projekt.

Quentin Tarantinonál évek óta visszatérő téma egy esetleges Star Trek-film megrendezése, és a legújabb információk szerint a rendező már J.J. Abramsszel is találkozott, hogy megvitassák az ötletét. Ezt követően jött a hír, hogy a projekthez sikerült megnyerni az Oscar-díjas visszatérő forgatókönyvíróját, ami abból a szempontból érdekes, hogy Tarantino eddig az összes filmjének maga írta a szkriptjét. Azonban, mivel hivatalos forrásból nem erősítették meg az értesülést, nem árt fenntartásokkal kezelnünk a dolgot.

A Star Trek franchise sztárjával, Simon Peggel a színész két hamarosan érkező filmje, a Ready Player One és a Mission Impossible - Utóhatás kapcsán készített interjút a Hey U Guys, melyben Pegget Tarantino projektje kapcsán is kérdezték:

"Nem hiszem, hogy Tarantino írt volna egy korhatáros Star Trek forgatókönyvet. Szerintem az történt, hogy megkereste J.J. Abramset egy ötlettel, amit régóta érlel. Emlékszem, hogy beszélt nekünk erről. Ha jól rémlik, nekem és Edgar Wrightnak mesélt a dologról. Elvittem Abramsnek a tervet, aki fontolóra veszi, hogy forgatókönyvet írasson hozzá. Kaptunk egy levelet tőle, melyben az állt: 'Ez kapjátok ki! Találjátok ki, ki jött be az irodámba?' Nem tudok túl sokat a dologról azon kívül, hogy benne van a pakliban. Meglátjuk" - mondta.

Pegg új sci-fije, a Steven Spielberg rendezésében készülő Ready Player One március 29-től a hazai mozikban.