Újabb sikervárományos film premierjét törölte Hollywood Oroszországban

A Universal is beállt a nagy stúdiók sorába, és bejelentették, hogy nem mutatják be Oroszországban Michael Bay új akció-thrillerét, az Rohammentőt.

A Universal a Warner Bros., a Disney, a Sony és a Paramount után szintén szüneteltei a filmjeinek oroszországi bemutatóját.

"Az Ukrajnában zajló humanitárius válságra reagálva a Universal Pictures szünetelteti a tervezett oroszországi mozibemutatókat" - áll a Universal szóvivőjének közleményében.

A Rohammentő főszereplői Jake Gyllenhaal és Yahya Abdul-Mateen II két bankrabló, akik menekülés közben elkötnek mentőautót. A filmet az eredeti tervek szeront április 7-én mutatták volna be.

A héten derült ki, hogy The Batman (Warner), a Pirula Panda (Disney), a Morbius(Sony), az Az elveszett város (Paramount) és a Sonic, a sündisznó 2 (Paramount) bemutatója is elmarad, míg a Netflix hétfőn nyilatkozatot adott ki arról, hogy elutasítja az állami orosz tévécsatornák streaming szolgáltatásán való sugárzását annak ellenére, hogy egy helyi törvény értelmében minden 100 000-nél több előfizetővel rendelkező cégnek ezt kellene tennie.

A Rohammentő április 7-től látható a hazai mozikban.