Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Jupiter holdja


(Jupiter holdja)
Jupiter holdja

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant (Jéger Zsombor), meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern (Merab Ninidze) kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.
A különleges látványvilágú, izgalmas film nemzetközi koprodukcióban jött létre: a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál beválogatta hivatalos versenyprogramjába. (Intercom)

(hp)
 
2017. 06. 10. 10:45 

Mindenki tegye félre az előítéleteit, ez nem egy menekültfilm, az csak a körítés. Mundruczó ismét egy rendkívül egyedi és (vigyázat!) igen látványos filmmel rukkolt elő, ami előtt csak fejet tudok hajtani. Menjetek el rá, garantáltan nem bánjátok meg!

 
2017. 06. 08. 13:58 

Nem tudom, hogy láttam-e már ennyire látványos magyar filmet, csak bámultam ki a fejemből. Az érzelmi szinten kicsit többet vártam tőle, de talán most nem ez volt a lényeg. Jó film, amit érdemes megnézni.

 
2017. 06. 09. 21:49 

Nekem összességében tetszett.A látványvilág és a vizuális megoldások káprázatosak,ilyen operatőri munkáért Hollywoodban Oscart szokás adni,és Jed Kurzel pedig tökéletesen megkomponálta a zenét.A színészek remekül lehozzák de azon a fránya forgatókönyvön sokminden elúszik.A párbeszédek többsége semmilyen.Aztán a filozófiai kérdéseket felrakja de nem foglalkozik velük viszont a személyi drámát és néhol a tanulságot meg a szánkba rágja.Tehát nagy a kagyvasz és nem úgy ahogy kellene.De teljesen látni rajta hogy a rendező a szívét-lelkét belerakta és ez sokat számít.Összességében egy kísérletező,alapvetően ötletekre épülő,politiaki nézőpontot sem hanyagoló érdekes film ez.8/10.

Mundruczó Kornél
Mundruczó Kornél
 

Mundruczó Kornél az ötödik olyan magyar rendező, aki három alkalommal is bekerült a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába.

(hp)
 

A film zenéjét az a Jed Kurzel szerezte, akinek dallamait a Macbethben, az Assassin's Creedben, a The Badabookban és az Alien: Covenantban is hallhattuk.

(hp)
 

Mundruczó Kornél CGI helyett egy speciális felfüggesztési technikát alkalmazott a főszereplő lebegtetéséhez.

(hp)
Kultúrpart: É, ÉN IS REPÜLNI SZERETNÉK!
Igen, igen! Tátott szájjal néztem, ahogy Mundruczó Kornél Cannes-ban bemutatott új filmjében Jéger Zsombor levitál. Ám a Jupiter holdjától katarzist vártam, az meg csak nem akart felhúzni magához.
Movieaddicts: Jupiter holdja
A konklúzióhoz érve nem is tudnám véka alá rejteni, hogy számomra csalódás volt a Jupiter holdja, hiába próbáltam minden porcikámmal megszeretni. A technikai bravúrok, az érdekes koncepció és a sok egyéb kisebb-nagyobb pozitívum sem igazán tudott kárpótolni a gyakorta unalomba fulladó cselekményért, és a felszínt kapargató, konklúziómentes témamegközelítésért. 6,5/10
VOX.hu - Jupiter holdja
Rendkívül látványos, ám ugyanakkor mégis ízig-vérig szerzői filmmel tért vissza Mundruczó Kornél. Első pillantásra politikai metafora a Jupiter holdja, de valójában egy szürreális megváltástörténet bontakozik ki belőle. 80/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.