Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A négyzet


(The Square)
A négyzet

Tartalom

A történet olyan társadalmi és emberi kérdéseket feszeget, mint a közösségtudat vagy a morális érzékenység.

(csd)
 
2017. 09. 12. 20:52 

Egy zseniális helyzetkomikumú, komoly etikai kérdéseket felvető, nagyon érdekes alkotás lett Ruben Östlund következő nagyjátékfilmje. Remekművet vártam, de sajnos a film cselekménye szétszórt, a szálak teljesen érdektelenek de ami a legzavaróbb, hogy szerintem egyszerűen túl hosszú a maga 2 és fél órájával. Szóval Östlund filmje igazából abszolút kísérleti jellegű, melyben a rendező egy csomó érdekes jelenettel pakolta tele a filmjét és kíváncsi hogy mit reagálunk rá. De helyenként tényleg zsenilás csak néha ki esik ebből a szerepből sajnos. Összegezve tehát jeleneteiben fantasztikus de történetében kicsit széteső darab ez.

 
2017. 06. 13. 12:21 

Egy kicsit vontatott volt és nagyon szájbarágós. Az ugyan tetszett, hogy az olcsó költségvetés miatt nagyon is a történetre helyzeték a hangsúlyt, ebből a szempontból a film hiánypótló. De nem igazán tudott egy maradandó filmélményt nyújtani.

 
2017. 06. 12. 18:02 

Tetszik ez a fajta intelligens humor, amivel a film operál, sok mindenre lehet használni, és az ember csak kb. a felénél döbben rá valójában, hogy sokkal nagyobb mélységei vannak a filmnek, mint ahogy az látszik. Nekem a színészi alakítások valahogy szokatlanok, bár valószínűleg ez azért is van, mert eredeti nyelven néztem, és ettől valahogy szikárabb. Szóval lehet, hogy érdemes magyar szinkronnal nézni, ha van. :)

Terry Notary
Dominic West
Claes Bang
Elisabeth Moss
Claes Bang
Elisabeth Moss
Elisabeth Moss
Claes Bang
 

A film nyitójelenetét Ruben Östlund rendező saját élménye ihlette, amikor Göteborgban meglátott egy nőt, aki odaszaladt az egyik járókelőhöz, és azt mondta neki, hogy valaki meg akarja ölni. Az eset felkeltette a tömeg figyelmét, de később kiderült, hogy csak egy átverés volt, hogy néhány zsebtolvaj kirabolja az összegyűlteket. A direktornak is ekkor lopták el a telefonját.

(hp)
 

A film egyik jelenetében egy Tourette-szindrómás férfi kiabál egy riporterrel. Ruben Östlund rendező elmondta, hogy a jelentet egyik saját élménye inspirálta, melynek a Svéd Nemzeti Színházban volt szemtanúja.

(hp)
 

A film ötlete akkor született, amikor Ruben Östlund rendező és a producer, Kalle Boman meglátogatta a Vandalorum Múzeumot Värnamo-ban 2014-ben.

(hp)
Smoking Barrels: A négyzet
A négyzet ismét egy tipikus Östlund-rendezés, amely úgy szórakoztató, hogy közben komoly társadalmi perspektívákat tár elénk, mindezt a svéd rendezőtől már jól ismert, objektív és kissé polgárpukkasztó eszközökkel, ugyanakkor sajnos nem lehet eltekinteni attól, hogy sok jelenetet túl sokáig tart ki az alkotás, ezzel kissé csorbítva az adott momentum drámai ívén. Mindenesetre A négyzet ezen hibák ellenére is komoly társadalmi film, amelyet sajnos sokan érteni-, vagy megnézni sem feltétlenül fognak.

9/10


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.