Értékelések (800)

75 Iwájú  (2024)

2024. 04. 30.
Futurisztikus Nigéria? Hát persze!
Elsőre merésznek tűnhet az alapötlet, de jobban a dolgok mögé nézve van reális alapja. Nigéria a világ egyik legnépesebb országa több mint 200 millió lakossal, gazdaságil... több»
Megfelelő töltelékfilm
Klassz kis filmecske Stitch-ről és a többiekről. Humoros volt benne ez a nyúlra hasonlító Herr Röcsög, hörcsög vagy mi az. Ebben a filmben már jobban élnek együtt, mondha... több»

69 Kívánság  (2023)

2024. 04. 11.
When You WISH Upon a Star...
Tavaly a Disney egyik legnagyobb dobásának szánt alkotása volt ez, mely gyönyörű, de sajnos nem mindenhol érte el azt a nagy sikert, melyet megérdemelne. Mint tudjuk, 202... több»
Energikus évad
Még egy kicsit odébb van a fináléja ennek, de ez a záróévad egyáltalán nem vacakol. Az előzőben drasztikusan végződött egy csomó minden: Tech meghalt (úgy tűnik, hogy tén... több»
2024. 03. 23.
Klasszikus tanulságos sorozat
Láttam már néhány részt, eleget, hogy már kapjak képet róla. Szóval... természetesen korántsem az összeset... még. Tervezem ám, hogy az összes évadot megnézem, azért néhá... több»
2024. 03. 17.
A hóemberke, aki szabadságról álmodott
Ez a rövidfilm még a Pixar nagyon korai időszakában készült, jóval a Toy Story-filmek előtt. Azt hiszem, azért is szeretem annyira, mert ezen a korai alkotói vonások, az ... több»
2024. 03. 17.
Pixar shorts Top 3
Zseniális és viccces, aranyos kis filmecske. Néhol már-már tényleg úgy néz ki, mintha tényleg kettő volna belőle, de azért mégis csak magával játszadozik. Hiába, ha nincs... több»
2024. 03. 15.
Rabok legyünk vagy szabadok?
Szerintem rég nem készült ennyire jó magyar film, mondom ezt úgy, hogy nem vagyok éppenséggel túl rossz véleménnyel hazánk filmiparáról. Ez a film akár... súrolja a holly... több»
12
Bravúros(abb) finálé, avagy egy utolsó nagyobb kaland
Örülök, hogy sikerült elkészíteni ezt a filmet, még ha sokáig tartott is. Nem volt egyszerű, pláne úgy, hogy a címszereplő kalandorunk már kimondottan idős, erre van is u... több»
Egy kis visszaesés
Nem volt rossz ez a rész, bár nem ér fel az előző három közül akármelyik szintjére... Itt veszített az erejéből az idők során, de feltehetőleg ez van, ha három erős rész ... több»
2024. 03. 02.
Tökéletes kikapcsolódás és értékes tanulságok
Fantasztikus, aranyos mese. Eredeti nyelven láttam angol felirattal. Emberek és erdőlakó fantázialények közötti viszontagságok, majd egyszer csak találkozik egy lány és e... több»
2024. 02. 27.
Klassz pandás mese
Ebbe az alkotók rengeteg fantáziát fektettek, azt el kell ismerni. Annak ellenére, hogy bizonyos részei kiszámíthatóak. De mégis... sokszor meglepő, hol vicces, és az érz... több»
2024. 02. 19.
Legendás Walt Disney-klasszikus
Nagyon tetszett nekem ez a film animációjával, zenéjével, humorával és természetesen számos tanulságával együtt. Merlin karakterével sok évvel ezelőtt találkoztam először... több»

77 Horton  (2008)

2024. 02. 19.
Szokatlanul őszinte mese
Nagyon érdekes és őszinte, aranyos kis rajzfilm. A Blue Sky filmjei többnyire eléggé maradandóan ötletesek, ez szépen gyarapította a sort. Egy dzsungelben játszódik, ahol... több»
2024. 02. 18.
Lehengerlő látványvilág, szenzációs sztori, zéró üresjárat
Kicsit óvatosan láttam neki, mert sokak szerint, legalábbis akiktól hallottam, ez a film nem annyira jó, de nekem frankón bejött. Az első eredetiségét igyekszik megközelí... több»
2024. 02. 15.
Az irgalmas dinoszaurusz
Ez a film egy kicsit alulértékelt. Talán azért, mert egy picit valóban lazább az animációja, vagy mert bemutatása idején az Agymanók árnyékában nem lett annyira felkapott... több»
2024. 01. 28.
Eddig nem láttam a filmes adaptációt, se nem olvastam a könyvet, csak kíváncsiságból vágtam bele, de ahogy halad előre, egyre élvezetesebb kezd lenni. Nem minden résznél ... több»

79 Hibás Ron  (2021)

2024. 01. 28.
Modern mesék úttörője
Mostanában ahogy egyre több 3D-s animációs mese készül, úgy nőnek az elvárások a történetmeséléssel kapcsolatban. A látványvilágról nem is beszélve, melyen itt nem spórol... több»

84 Pán Péter  (1953)

2024. 01. 28.
Bizonyára mind hallottunk már Pán Péterről, Hook kapitányról és Csingilingről. Több filmadaptáció is készült róluk. Ez volt az eredeti, ahol Pán Péterrel találkoznak, ami... több»
2024. 01. 28.
Egy elfeledett régi Disney-klasszikus
Talán nem ez a leghíresebb régi Walt Disney-klasszikus, mégis nagyon magával ragadó, és fölöttébb tanulságos. Varangy kalandos útja azt mutatja, hogy milyen veszélyeket r... több»