10 dolog, ami mindenkit kiakasztott a Bosszúállók 4-ben

A 2019-ben mozikba került Bosszúállók: Végjáték továbbra is az MCU egyik legepikusabb sztorijának számít, mindez nem jelenti azonban azt, hogy a rajongók ne találtak volna néhány idegesítőnek mondható hiányosságot.

Fejlődni persze mindig van hová, mi pedig össze is gyűjtöttük egy csokorban azokat a dolgokat, amelyekkel egyszerűen a mai napig képtelenek voltak megbékélni a nézők.

1. Lássuk be, nehéz megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a történet elején a Végtelen háborúból megismert Thanost könnyedén le tudták győzni hőseink, a végső összecsapásban pedig ismét eszméletlen erősnek bizonyult.

2. Miután Hulk nem igazán akart megmutatkozni a Végtelen háborúban, Bruce Banner megtalálta a módját, miként uralkodjon a benne lakozó teremtmény felett. Hulk professzorra azonban senki sem számított, és nem is igazán foglalkozott a film vele.

3. Mindent összevetve Hulk számára nem igazán jutott túl sok szerep az utolsó felvonásban, gyakorlatilag csak asszisztált a filmben.

4. A rajongók egy része sehogy sem tudta értelmezni Tony Stark karakterét, miután egyszerűen csak visszavonult a nyilvánosság elől, az emberiség jövőjéről pedig teljesen lemondott.

5. Noha az elmúlt 10 évben Fekete Özvegy nem jutott főszerephez, ettől függetlenül sokakat kiakasztott, hogy épp őt áldozták be a készítők a Vormiron. Talán épp azért, mert alig tudtunk meg valamit róla az MCU filmjeiben.

6. Szinte mindenki igyekezett megérteni Steve Rogers visszavonulását, de ennek megvalósítása csak több kérdést vetett fel, mint amennyit megválaszolt. Ettől függetlenül persze kijár hősünknek a megérdemelt pihenés.

7. Tony Stark önfeláldozása a történet végén elképesztően epikusra sikeredett, viszont nem egészen értelmezhető, hogy miként is szerezte meg a köveket egy pillanat alatt.

8. Marvel Kapitány elvileg az MCU egyik legerősebb szuperhőse, az önálló filmje egész látványosan felvezette mindezt, a végeredmény azonban a nyomába sem ér mindannak, amit a Végjátékban láthattunk.

9. Az időutazás koncepciója egészen jól sikerült a történetben, bár sokakban hiányérzetet hagyott maga után az elképzelés megvalósítása.

10. Még mindig az időutazás kérdésénél tartunk, sokan ugyanis egyszerűen elcsépeltnek tartották ezt az ötletet bedobni egy ilyen fontos lezárásnál.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»