2019 nyarán kezdik el forgatni a Dungeons and Dragons filmet?

Talán már nincs is olyan messze, hogy a rajongók végre megkapják a Sárkányok háborúja-rebootot, vagyis a Dungeons and Dragons új, és remélhetőleg az előző filmfeldolgozásnál jóval sikeresebb filmváltozatot.

A klasszikus játékot sokan a szerepjátékok kezdetének tartják, amely számtalan rajongót szerzett magának világszerte az elmúlt évtizedekben, és ami egy olyan világ alapját teremtette meg, amelyre ma már egy igen sikeres ipar épült. Nem csoda, ha sokakban hiányérzet van azzal kapcsolatban, hogy a játék még nem kapott egy rendes filmet – mind a rajongói, mind a készítői oldalról, ahol nyilván nagy potenciált látnak a játék mozgóképes változatában.

A Hasbro és az AllSpark Pictures pedig végre bejelentette, hogy az új film forgatása 2019 nyarán meg is kezdődik – vagyis legrosszabb esetben is nagyjából 2021-ig kell várnunk arra, hogy a kész mozi a közönség elé kerüljön. A stábról és a szereplőkről még csak kevés, és nem túl biztos lábakon álló információk vannak, de még februárban felmerült, hogy ül majd a rendezői székbe. Ezt azóta nem erősítették meg, de az ellenkezőjét sem, így elképzelhető, hogy tényleg ő rendezi a filmet.

A forgatókönyvért Michael Gillio a felelős, a produceri teendőket pedig két Hasbro-fejes, Brian Goldner és Stephen Davis látja majd el.

A film fejlesztésének korai szakaszában szó volt arról, hogy Ansel Elgort játssza majd a főszerepet, ám akkor a Sweetpea Entertainment és a Hasbro pereskedése miatt csúszott a projekt. Most, hogy a dolgok végre ismét mozgásba lendültek, a színész neve még mindig rajta van a listán – csak szintén nem nyert még megerősítést, hogy valóban köze lesz-e a produkcióhoz vagy sem.

Az a lényeg, hogy a Hasbro készen áll, hogy rengeteg pénzt költsön el a filmre, és most már csak a megfelelő embereket kell hozzá megtalálni. Ha tényleg jövő nyáron kezdődik a forgatás, akkor valószínűleg hamarosan hallunk majd híreket a Dungeons and Dragonsról.