26 évvel az eredeti bemutatója után visszatér a mozivásznakra minden idők egyik legjobb akciófilmje, a Terminátor 2. - Az ítélet napja. A James Cameroncsapata által digitálisan felújított és 3D-be átalakított, kultikus alkotást szeptember 14-től a klasszikus magyar szinkronnal vetítik a hazai filmszínházak, a budapesti Corvin Mozi 3D technikával felszerelt nagytermében már premier előtt látható.

2017. augusztus végén világszerte visszatér a mozikba minden idők egyik legjobb akció-scifije, egy vadonatúj digitális restaurációt követően, 3D-ben. A francia Studiocanal és a kínai DMG Entertainment együttműködésében, James Cameron kezdeményezésére elkészült Terminator 2 – Az ítélet napja 3D világpremierje a Berlini Filmfesztiválon volt, ahol a rendező is bejelentkezett élő internetes közvetítéssel. Az exkluzív interjúban elmondta, hogy a projektet az elejétől a végéig személyesen ő és csapata, a Lightstorm Entertainment koordinálta, azok a szakemberek, akik a Titanic nagy sikerű 3D konverzióján is dolgoztak és jelenleg a 3D filmek etalonjának tartott Avatar új epizódjainak munkálataiban működnek közre. A több mint három éven át tartó felújításhoz az eredeti 35mm-es film mesterkópiáját 4K minőségben szkennelték és képkockáról képkockára haladva restaurálták. A teljes újrafényelést a Technicolor laborjában végezték, amihez Cameron felkérte a film eredeti operatőrét, az immár 80 esztendős Adam Greenberget is. Az 1991-ben forradalminak számító és a mai napig rendkívól látványos digitális effekteket és CGI képsorokat a felújítás és 3D átalakítás során minőségromlás nélkül, közvetlenül a eredeti forrásfájlokból dolgozták fel az újbóli mozibemutatóhoz. Érdekesség, hogy bár Cameron az eredeti filmhez nem tervezett semmilyen módon hozzányúlni, néhány jelenethez végül mégis igénybe vett utólagos számítógépes korrekciót, hogy a film következetessége az utolsó képkociáig stimmeljen. Erre példa, amikor a John Connort üldöző kamion leugrat a hídról és az ütközés erejétől kiszakad a szélvédője, majd pár jelenettel később a T-1000-es újra kilöki az üveget.

Az aprólékos munkálatok eredményeként a közönség a legújabb hollywoodi high-end 3D filmek színvonalán, a kritikusok egybahangzó véleménye alapján kitűnő képminőségben élvezheti az 1991-ben bemutatott, kultikussá vált alkotást. Cameron a berlini interjújában úgy fogalmazott, hogy az újbóli bemutató kapcsán ugyan kiemelt szerepe van a 3D-nek is, de legfontosabb mégiscsak az, hogy újra a mozitermekben, nagyvásznon látható a film, hiszen hiszen több generáció is csak lemezes kiadványokon vagy a tv képernyőjén láthatta a Terminator 2-t, ami korának legdrágább és legkockázatosabb befektetése, egyben legnagyon filmsikere lett, többek között a Legjobb vizuális és a Legjobb hang effektek Oscar-díjával ismerték el.

A Terminator 2 3D Magyarországon szeptember 14-től országszerte több mint húsz moziban látható, a filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. A budapesti Corvin Mozi néző már augusztus 29-től – a filmbéli Ítélet Napja 20. évfordulójától – kezdve premier előtti vetítéseken láthatják, ráadásul különleges technikai megoldással: a mozi legnagyobb vászonméretű Korda termét kifejezetten a T2 premier kedvéért az országben egyedülálló módon két egyforma, nagy teljesítményű 4K vetítőgép összehangolásával létrehozott ún. Double Stack Dolby 3D technikával szereltek fel, a Christie Digital projektorgyártó és a Cinema Next Kft. támogatásával. Szeptember 14-től kezdve országszerte számos helyszínen, Budapesten és a megyeszékhelyek többségén is vetítik a filmet, a klasszikus ’91-es magyar szinkronnal, Gáti Oszkár, Fehér Anna, Minárovits Péter, Józsa Imre magyar hangjával. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán, a https://facebook.com/TerminatorMozi  oldalon olvasható. (Pannonia Entertainment)