500 ezer dollárra perelte egy forgatókönyvíró Scorsese-t, közel egy év után született meg a megegyezés

Lezárult Martin Scorsese pere a feltörekvő forgatókönyvíróval, Simon Aframmal, aki azzal vádolta, hogy 500 ezer dollárt fogadott el egy második világháborús film, az Operation: Fortitude című projektért, majd nem végzett semmilyen munkát.

Afram és Edward Kahl producer felbérelte Scorsese-t abban a reményben, hogy a részvétele hozzájárulhat ahhoz, hogy A-listás sztárokat nyerjenek meg a projekthez, és lehetővé teszi, és azt remélték, hogy még abban az évben megkezdődhet a forgatás Európában kezdődhessen meg. Azt állították, hogy Scorsese nem reagált, és nem teljesítette a szerepét, ami arra késztette őket, hogy kártérítést követeljenek.

Scorsese jogi csapata azt állította, hogy Afram tapasztalatlan volt, és félreértette a fejlesztési folyamatot.

„Ez az eset annak a kezdő filmesnek a klasszikus példája, aki nem hajlandó felismerni az elvárások és a valóság közötti éles különbséget a filmgyártásban, minden érintett kárára” – idézi a rendező ügyvédjét a Variety.

Scorsese ügyvédei azzal érveltek, hogy valójában a felperesek tartoztak a direktornak 500 000 dollárral, ami a szerződés által garantált második részlet összege, és nem fordítva.

A 2023 májusában benyújtott pert közel egy évvel a jogi viták kezdete után rendezték. A megegyezés részletei nem ismertek.