Anthony és Joe Russo a tavalyi évben megjelent Végjátékkal elkészítették a jelenleg is legnagyobb bevételt termelő szuperprodukcióját, ezzel pedig bebizonyították, hogy a moziknak még mindig van jövőjük.

Az elmúlt egy évben azonban hatalmasat fordult a kocka, hiszen a koronavírus-járvány alaposan rányomta a bélyegét a teljes filmiparra. Számos forgatás leállt, a legnagyobb premiereket pedig egymás után halasztották el a legnagyobb stúdiók.

Némi kompromisszumot jelent, hogy némely friss megjelenés elérhetővé vált a legnagyobb streaming szolgáltatók műsorkínálatában. Ehhez kapcsolatban pedig a Russo testvérek is megszólaltak a ComicBook magazinnak adott legfrissebb interjú során:

“A világ egyébként is villámgyorsan változik, a jelenleg helyzet pedig gyorsított ezen a folyamaton. Azt gondolom, hogy vannak történetek, amelyek jobban működnek online felületen, mint a nagyvásznon. Mindennek pedig előnye is van, hiszen az emberek megoszthatják egymással az előfizetést. Sajnos, valaki számára még mindig luxus a moziba járás.”

A rendezők külön kitértek a Wonder Woman 1984-re, amely a karácsonyi ünnepek alatt debütál majd az HBO Maxon, majd pedig a következő évben a mozikban is megtekinthető lesz. “Ez egy jó példa arra, hogy kellene majd festenie mindennek a jövőben. Ez dupla megjelenés akár támogathatja is egymást.”