A Bourne-filmek rendezőjével készül a Jimi Hendrix-filmA kép forrása: Variety

A Bourne-filmek és a Phillips kapitány rendezője, Paul Greengrass rendezi a legendás rockzenész életrajzi filmjét.

Hosszas tárgyalássorozat után a Legendary Pictures megállapodásra jutott Hendrix hagyatékának jogtulajdonosaival, így a végre zöld utat kapott az ikonikus zenészről szóló film. Paul Greengrass már 2010-ben elkötelezte magát a projekt mellett, azonban a szerzői jogok körüli nehézségek miatt a hivatalos bejelentés eddig váratott magára.

A jogokat birtokló Experience Hendrix azzal a feltétellel bólintott rá a filmre, hogy ne Max Borenstein már kész forgatókönyve alapján készüljön a produkció. A szkript megírásának lehetőségét végül Scott Silver, A harcos és a 8 mérföld írója kapta meg.

Bár a film egyelőre nem kapott hivatalos premierdátumot, annyi azonban biztos, hogy a bemutató csak az ötödik Bounre-film után lesz esedékes.

A produkció főszerepére 2010-ben az Amerika kapitány egyik sztárját, Anthony Mackie-t szemelte ki a stúdió, arról azonban nincsenek információk, hogy vajon továbbra ő az első számú kiszemelt.

Jimi Hendrix 1970-ben, 27 évesen halt meg nem sokkal a zenetörténeti mérföldkőnek számító Expreince című albumának megjelenését követően.

Nem ez lesz az első Hendrix életét bemutató film.  Épp a közelmúltban mutatták be az All Is by My Side című produkciót, melynek főszerepét André Benjamin alakította. Csakhogy a jogokat birtokló társaság nem járult hozzá a filmhez, melyben így egyetlen Hendrix-dal sem csendült fel. Talán ennek is köszönhető, hogy az életrajzi alkotás csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál.