Számos alkalommal felmerült már, hogy Robert Downey Jr. a jövőben visszatérne az MCU-ba. Bár az általa alakított Vasember története szívszorító és epikus lezárást kapott a Végjátékban, egy ideig úgy tűnt, hogy csupán pénz kérdése lenne megoldani Tony Stark visszatérését.

Bár Downey Jr. jó néhány alkalommal elmondta már, hogy csupán egy nagyobb nyomás esetén vállalná újra szerepet, a We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései alapján a színész, noha nem feltétlenül a Marvelnél, de visszatérhet a szuperhősfilmekhez, csak épp DC világában.

A pletykák szerint a színész már lefojtatott néhány titkos egyeztetést a Warner Brosnál, konkrétumokkal és megerősített hírekkel egyelőre azonban senki sem tud szolgálni. Lássuk be, a DC szuperhősfilmjeinek fogadtatása az elmúlt évek során egy valódi hullámvasútnak mondható, így egy ilyen megállapodás talán főként a stúdiónak kedvezne, bár hozzá kell tenni, hogy Downey Jr. legutóbbi filmje, a Dolittle sem szerepelt túl fényesen.

Az már biztosra vehető, hogy Tony Stark egy kisebb cameo erejéig felbukkan majd az idén tavasszal mozikba kerülő Fekete Özvegyben, mint ahogy az is kiderült azonban, hogy mindezt számítógépes trükkel oldották meg a Marvelnél.

A Dolittle fogadtatásából az is leszűrhető, hogy Robert Downey Jr. jelenléte sem garancia egy film sikerére, az esetleges „átigazolásról” pedig várhatóan többet is megtudunk majd a közeljövőben.