A Disney-hez került X-Men, az Alien, az Avatar franchise (és még sok minden más)

Hollywood, ahogy eddig ismertük, örökre megváltozott. A Disney filmtörténelmet írt.

Hivatalos, a Disney felvásárolta a 21st Century Foxot, az 66,1 milliárdos üzlethez hasonlóra sora korábban nem volt példa, ahogy arra sem, hogy egyetlen cég ilyen mennyiségű megfilmesítési jogra tegyen szert. A mozifilmek világa csak egy dolog, de az üzlettel övék lett a Fox televíziós részlege, beleértve az FX-et, a National Geographicot, a Fox regionális sportcsatornáit, gyakorlatilag a sort naphosszat folytathatnánk.

Hogy abszolút világosan legyünk, a Disney gyakorlatilag a teljes médiát lefedte, egyetlen kivétellel: a hírcsatornákkal. A Disney-é volt az ABC és cég összes további csatornája, de a Fox felvásárlásával óriási lépést tettek régóta dédelgetett tervük felé, hogy elindítsák saját steaming szolgáltatásukat, melyhez eddig is volt muníciójuk, de nem túlzás azt állítani, hogy mostantól csaknem végtelen a kínálat. Ennek pedig sem az Amazon, sem a Hulu, sem a Netflix nem örülhet szívből.

A mozihoz visszatérve, az X-Menen kívül a Disney-hez került egyebek mellett az Alien és az Avatar franchise is, a lehetőségek tárháza talán túl is lép azon, amit el tudunk képzelni. Mindenesetre örömmel fogjuk nézni, ahogy a mozivásznon összecsap majd Hulk és Rozsomák.