A Disney rebootolja az Alient, újracastingolják Ellen Ripley-t?

Amióta a Disney birtokába került a Fox stúdió, ezzel együtt pedig számos ikonikus franchise megfilmesítési jogai, egymás után merülnek fel a találgatások azzal kapcsolatban, mi is lesz végül az Alien-filmszéria sorsa.

Arról már korábban is hallani lehetett, hogy a stúdió ismét Ridley Scottot szerette volna szerződtetni egy reboot élére, a rendező írt is egy forgatókönyvet, de azt végül elvetette vezetőség, mivel túlságosan csavarosnak és inkoherensnek találta a történetet.

Egy biztos tehát, a következő Alien film teljesen megújítja a szériát, így az is hivatalossá vált, hogy sem Sigourney Weaver, sem pedig Michael Fassbender által alakított karakterek nem térnek vissza a történetben.

Ami viszont már most tudható, hogy a cselekmény egy kolonizációs csapatról szól majd, élükön Fionával. A küldetés célja egy új emberi társadalom megteremtése. Fiona egy igazi túlélőnek számít, mitán a nő egy új felfedezésre tesz szert elszabadul a pokol. A csapat balszerencséjére Fiona kitenyészt egy Xenomorph-ot, amely valamilyen oknál fogva kötődik megalkotójához, így ha kell akár saját fajtájával szemben is hajlandó megvédeni a nőt.

Mindenképp le kell szögezni, hogy a cselekmény egyelőre vázlatos, várhatóan azonban a jövőben gyakrabban hallunk még a produkció előkészületeiről és persze a szereposztásról is.