Az olyan fantasy elemekkel nyakon öntött mozik, mint a Harry Potter franchise annyi CGI-t használ, amennyit csak elbír. Ez természetes, hiszen a varázsvilág megannyi csodáját egyszerűen képtelenség lett volna másképp életre kelteni. Ám vannak a filmben olyan jelenetek, amelyek megdöbbentő módon nem vagy inkább csak alig használtak számítógépes effekteket.

Az egyik ilyen a második részben, a Harry Potter és a titkok kamrája moziban volt. Mindannyian jól emlékezhetünk arra, amikor Harry, Ron és Hermione százfűlé főzettel próbál meg három Mardekáros diák bőrébe bújni, hogy így szedjenek ki információkat Draco Malfoyból. Ehhez a főzet egyik legfontosabb hozzávalójaként egy-egy hajszálat kellett szerezniük a kiszemelt célpontoktól.

Igen ám, csakhogy Hermione elvéti a dolgot és a célpontja hajszála helyett annak macskájától szerez egy szőrszálat, márpedig a százfűlé főzettel állatokat nem lehet lemásolni. Így Hermione macska-ember hibriddé változik.

A jelenet, amikor Harry és Ron visszaérnek a lánymosdóba és megtalálják az átváltozott Hermionét, nos, az bizony nem CGI! Sőt, még csak nem is az igazi Hermione, vagyis pontosabban a felvételen nem a Hermionét alakító Emma Watson látható.

Erről egy podcastben mesélt az a Flick Miles, aki a filmekben Emma Watson dublőreként szerepelt. Ő árulta el, hogy a jelenetben bizony csak nagyon minimális CGI-t használtak. Ehelyett több órát ült a sminkszobában, ahol szó szerint több száz elemből álló különleges maszkot varrtak fel az arcára. Elmondása szerint lényegében minden egyes szőrszálat egyenként ragasztottak az arcához. Az egyetlen dolog, amit CGI-vel oldottak meg, az a macskaszem volt.

És, hogy miért ő szerepelt a jelenetben és nem Emma Watson? Ennek igen egyszerű oka volt: a színésznő allergiás volt a ragasztóra, amit a maszk rögzítéséhez használtak, így muszáj volt Flick Milesnak beugrania helyette.

családi | fantasy | kaland | misztikus

Harry Potter nyári vakációja a Dursley családnál nem telik túl jól. Ráadásul Dursley előléptetése miatt szervezett vacsoránál megjelenik Dobby, a házimanó, aki igyekszik... több»