A valóságnál nincs félelmetesebb. És a félelemnél nincs jobb filmes alapanyag. 1974-ben hatszoros gyilkosságot követtek el egy amityville-i házban: a rokonait lelövő férfit ugyan hamar letartóztatták, és hat teljes életfogytiglanra ítélték, ám az új lakók meghökkentő, megmagyarázhatatlan jelenségekről számoltak be a ház körül. Még a világhírű – a Démonok között-ből és az Annabelle-ből is ismert -- Ed és Lorrain Warren is kiszállt hozzájuk. Sikerült is megtalálniuk a házba befészkelődött gonosz nyomait, kiűzni azonban nem tudták: az Ocean Avenue 112-t ugyan nagyon sok izgalmat kereső turista keresi meg, de a lakói igen gyakran cserélődnek: a legutóbbiak úgy igyekeztek megszabdulni a rontástól, hogy átalakították a házat, kicserélték a legendássá vált gonosz szemeket – az emeleti ablakokat.

Most leforgatták a ház sötét történetének egyik lesötétebb epizódjáról készült filmet, az Amityville: Az ébredés-t (Amityville: The Awakening, hazai bemutató augusztus 24.), amely a horror igazi pápája, Jason Blum producer, az Insidious, A bűn éjszakája, a Sinister és még számos menő horrorfilm gyártójának irányítása mellett készült el, a főszerepeket többek között  Jennifer Jason LeighBella ThorneJennifer MorrisonCameron Monaghan és Thomas Mann játssza.

– A forgatás során végig attól féltem, hogy történik velünk valami rettentő – nyilatkozta Jennifer Jason Leigh, aki a rettegés házának egyik új lakóját alakítja. – Leginkább azért, mert azt gondoltam, hogy ha mondjuk, legurulok a díszletben a lépcsőn, akkor mindenki azt fogja mondani, hogy ez csak egy ügyetlen marketingtrükk, hogy bebizonyítsam, átok ül a történetetn, és igazából nincs is semmi bajom. Pedig én tényleg nagyon babonás vagyok, sötétedés után egyre jobban hiszek az ilyen rémségekben, és csodálkozom azokon, akiknek nem fér a fejébe, hogy a gonosz itt járkálhat köztünk…

IC Press