Csavaros thrillerrel rukkolt elő Corneliu Porumboiu, mely Románia hivatalos jelöltje volt az idei Oscar legjobb idegen nyelvű film kategóriájának, Cannes-ban pedig az Arany Pálmáért is versenyben volt. Íme minden, amit érdemes tudnod a premierfilmről!

Gilda mindent megtesz, hogy kijuttassa a börtönből férjért, Zsoltot, aki tudja, hol találhatják meg a hatalmas pénzösszeget, amit egy régebbi zűrös ügyük során szereztek. A fiatal nő semmitől sem riad vissza; sikerül megvesztegetnie egy Cristi (Vlad Ivanov) nevű zsarut, és egy egész csapatot ráállít raboskodó férje megszöktetésének ügyére. A bandatagok azonban mindenkivel szemben bizalmatlanok, s hogy kijátszhassák az utánuk szaglászó nyomozókat, egész eredeti ötlettel állnak elő. Terveik szövögetését a Kanári-szigeteken folytatják, ahol a helyiek által használt különös nyelven kommunikálnak egymással. 
Corneliu Porumboiu (Volt-e vagy sem?, Rendészet, nyelvészet) fordulatos és izgalmas krimije, melyet forgatókönyvíróként is jegyez, az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi stílusjegyeit hordozza magán. A bravúros történet bizonyára nemcsak a műfaj kedvelőit szegezi a képernyő elé. A főbb szerepeket Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Sabin Tambrea, Antonio Buíl, Rodica Lazar, István Teglas és Agustí Villaronga alakítják. 

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A hegyek szigetét nevezte Románia a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára (2020).
  • A film világpremierje a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon volt.
  • A hegyek szigete forgatása Romániában és a Kanári-szigeteken zajlott.
  • A hegyek szigete versenyben volt a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon az Arany Pálmáért.
  • A hegyek szigete kimondottan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. A film jelenleg 83 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2019.12.26.