Poker Face egy amerikai bűnügyi drámasorozat, amit Rian Johnson rendező  eredetileg a Peacock streaming szolgáltatás számára készített.

A szériában Natasha Lyonne alakítja Charlie Cale-t, egy kaszinói dolgozót, aki menekülés közben  több idegen titokzatos halálesetbe is belegabalyodik. Lyonne-t a legjobb női főszereplő kategóriában a 75. Primetime Emmy-díjátadón is jelölték.

A Poker Face első évada 10 részből állt, és 2023. január 26-án debütált. A hazai nézőkhöz szeptember 15-én érkezik a SkyShowtime-on. 

A Poker Face egy gyilkossági rejtély sorozat, amelynek központjában Natasha Lyonne karaktere, Charlie Cale áll, aki veleszületett képességgel rendelkezik a hazugságok lefülelésére. Plymouth Barracudájával, egy kaszinótulajdonos elől menekülve útra kel, és minden egyes állomáson új, rendkívül színes és furcsa karakterekkel találkozik, valamint olyan bűntényekkel, amelyeket mindig megold. 

Johnson, aki a film forgatókönyvírója, rendezője és producere elmondta, hogy, a sorozatot egy szórakoztató, karakterközpontú, rejtélyekkel teletűzdelt szériának szánta. Inspirációként a Columbo sorozatot említette, amely kifejezetten arra kíváncsi, hogyan fülelik le a gyilkosságot elkövető karaktert. 2023. február 15-én az is kiderült, hogy a sorozat folytatást is kap.

A Poker Face-t a kritikusok is számos elismerésben részesítették. A Rotten Tomatoes oldalán jelenleg 98%-on áll 8,5/10 átlag értékeléssel 88 kritikusi vélemény alapján.

78 Poker Face  (2023)

misztikus

SkyShowtime (2023.09.15.)

Charlie-nak rendkívüli képessége van arra, hogy megállapítsa, mikor hazudik valaki. Plymouth Barracudájával útra kel, és minden egyes állomáson új szereplőkkel és furcsa... több»