Nem csupán a rajongókat, a kritikusokat is sokkolta a 2017-ben mozikba került Az, hogy csak a nyitóhétvégén közel 123,4 millió dollárt hozott a kasszáknál, a sikertörténet pedig úgy tűnik, közel sem ért véget.

Ehhez mérten persze a folytatás egy kissé visszafogottabban indított, a bemutatót követően ugyanis 91 millió dollárral zárt a film, a szakma pedig egy kissé önismétlésnek találta az Az - 2. fejezetet.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a produkció mélyrepülésbe kezdett volna, hiszen mind az első, mind pedig a második rész nemzetközi bevétele átlépte az 1 milliárd dollárt, ezzel pedig egyenesen történelmet is írt olyan franchise-t utasítva maga mögé, mint az Alien vagy a Démonok között.

Korábban felmerült néhány híresztelés azzal kapcsolatban, hogy a Warner elkészítene egy harmadik részt is, amely lényegében az Az eredettörténetét dolgozná fel, minderről azonban egyelőre nincsenek hivatalos információk.

Az Az 2. fejezet mindenesetre szeptember 5-től a hazai mozikban is megtekinthető, a rajongók pedig alighanem továbbra is reménykednek benne, hogy további epizód érkezhet a szériához.