Nancy Glass azon kevés újságíró egyike, aki interjút készített a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmerrel, és aki most egy friss interjúban azt is elmondta, miért ette meg a gyilkos az áldozatait.

Glass, aki 1993-ban készített interjút Dajmerrel a CBS Inside Edition című műsorának. A Kyle and Jackie O című rádióműsor legutóbbi adásában pedig elmondta, hogy Dahmer azért ette meg az áldozatokat, mert azt szerette volna, hogy azok a részévé váljanak.

“Kétségbeesetten magányos volt és szégyellte, hogy meleg” - mondta Glass, majd azt is hozzátette, hogy Dahmer az interjú során teljesen normálisnak tűnt, nehéz volt róla elképzelni, hogy csakugyan elkövette a korábbi szörnyűségeket.

Glass azt is elmondta, hogy mielőtt megismerte Dahmert, hosszas levelezést folytatott a férfi családjával, hogy mélyebben megismerhesse a gyilkosságok indítékait. Az újságíró megjegyezte, hogy Dahmer “kötődési problémákkal” küzdött, amelyek abból eredtek, hogy anyja, Joyce Flint nem engedte, hogy születése után bárki is hozzáérjen, kivéve, ha pelenkát cseréltek nála.

“Amikor egy politikussal készítesz interjút, óvatos vagy, igaz? Nem ítélkezel. De úgy teszed fel a kérdést, hogy mindenki, aki hallgatja az interjút, meg tudja ítélni a személyt és a helyzetet, nekem ez volt a feladatom” - válaszolta Glass arra a kérdésre, miszerint volt-e benne bármilyen együttérzés Dahmer iránt.

“Furcsa volt. Úgy értem, hallani lehetett a hangjában, ahogyan hozzám beszél, hogy nagyon figyelmes. Időnként elmélázott, de ő egy pszichopata. Azt mondta nekem, hogy sajnálja, amit tett. De ő egy pszichopata, és nem tudja, mit jelentenek ezek a szavak” - mondta Glass.

Jeffrey Dahmer történetét a Netflixen elérhető Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozat dolgozza fel, amely a streamingszolgáltató egyik legnépszerűbb tartalmának számít jelenleg.