A jelenet, ami még a Harry Potter sztárja szerint is túlzás volt

Órákig lehetne azon vitatkozni, hogy a nyolc Harry Potter mozi közül melyik a legjobb, melyik a leggyengébb epizód. Mivel a Roxfortban zajló csatát és a Harry és Voldemort közti végső nagy összecsapást az utolsó film dolgozta fel, sokak szemében ez az egyik legizgalmasabb. És sokak szemben ebben van az egyik legfurcsább, legkevésbé odaillő jelenet is.

A történet szerint Voldemort a Tiltott rengetegben csatában legyőzi Harryt, aki meghal, a túlvilágon pedig találkozik Dumbledore professzorral. Voldemort teljesen biztos a győzelmében, és visszaviteti Harry testét az iskolába, hogy közszemlére tegye, majd mindenkinek ultimátumot adjon: vagy átállnak hozzá, vagy meghalnak ők is. Csakhogy idő közben Harry megszerezte a feltámadás kövét, így visszatér és végül legyőzi a sötét varázslót.

Ám e két esemény között volt egy jelenet, amire nem csak a nézők, de valójában a jelenetben szereplő színészek is kérdőn húzták fel a szemöldöküket. Amikor apja parancsára Draco Malfoy a diákok közül átáll a halálfalók táborába, út közben Voldemort elé lép és elég furcsán, bizonytalanul megöleli őt.

Ez a jelenet eredetileg nem is szerepelt a forgatókönyvben, csak Ralph Fiennes ötlete volt. A Dracót alakító Tom Felton korábban egy interjúban elmesélte, hogy legalább huszonöt alkalommal felvették a jelenetet, de csupán egyetlen egyszer ölelte meg őt Voldemort, ami teljesen improvizált dolog volt, ő sem nagyon számított rá. Sőt, igazából ő is úgy érezte, hogy talán egy picit túlzás volt. Angliában a rajongók nem is nagyon tudták hova tenni az egészet, ám a színész bevallása szerint a tengerentúlon senki sem érezte oda nem illőnek.

dráma | fantasy | kaland | misztikus

Harry, Hermione és Ron visszatérnek Roxfortba, hogy elpusztítsák az utolsó horcruxot. Mivel Voldemort egyre erősebb, és már a Mágiaügyi Minisztérium is a kezében van, minden... több»