A Joker minden idők 9. legjobb filmje?

A legnagyobb filmadatbázis közönsége szerint a Joker minden idők 10 legjobb filmje között van!

A Joker múlt hétvégén meghódította a világot, az összes piacon a bevételi toplisták élén nyitott, 93,5 milliós amerikai premierjével pedig minden idők legjobb októberi nyitását produkálta. Nem meglepő, hogy a nézők nem győzik méltatni a filmet, mely jelenleg a 9. helyet foglalja el minden idők legjobb filmjei között az legnagyobb filmadatbázisban, az IMDb-n.

A film több mint 193 ezer szavazat után 9.0 ponton áll a maximális tízből, miközben a szavazók 55 százaléka 10 pontra, 23 százalékuk pedig 9-re értékelte Joaquin Phoenix moziját. A többi szavazat 2 és 8 pont között oszlik el. A voksolók csak 1,4 százaléka adott mindössze 1 pontos értékelést.

Bár ezek a számok kétségkívül nagyon hízelgőek lehetnek az alkotók és Todd Phillips rendező számára, szinten biztos, hogy hosszú távon ez némileg csökkenni fog. Az mindenesetre egészen pazar eredmény, hogy a Joker (ha csak átmenetileg is, bár várjuk ki a végét) annak az impozáns klubnak a tagjává vált, melyet olyan filmek fémjeleznek, mint A remény rabjai, A keresztapa, a 12 dühös ember vagy A sötét lovag.