A-kategóriás fesztiválon mutatkozik be az Oscar-díjas magyar rendező új filmje

Újabb nemzetközi sikert ért el az Oscar-díjas Deák Kristóf: a rendező első televíziós nagyjátékfilmje, a Foglyok a rangos goai filmfesztiválon mutatkozik be a külföldi közönségnek. A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásként elismert Indiai Nemzetközi Filmfesztivál mindössze 15 filmet válogatott be a versenyprogramjába.

Az Oscar-díjas Deák Kristóf filmje az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nem csak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik – és egyikük sem sejti, hogy miért.

Az igaz történetet feldolgozó film abszurd humorral ötvözi a korszak fojtogató, paranoid hangulatát. 

India legrégebbi és legnagyobb fesztiválja a mindössze 15 filmből álló versenyprogramban fogja vetíteni a Foglyokat. Itt az Arany Páva díjért versenyez majd olyan alkotások között, mint például a Narcos c. nagy sikerű sorozat főszereplőjének, a brazil Wagner Mourának az első rendezése, vagy az Ezüst Medve-díjas Lótolvajok.

Az Indiai Nemzetközi Filmfesztivált 1952 óta az ország különböző pontjain rendezték meg, 2004 óta ad otthont számára a varázslatos tengerparti város, Goa. Az idei eseménysorozat november 20-án kezdődik. A fesztivál szervezőinek célja a különböző műfajokban készült, különleges látásmódú alkotások felkutatása és bemutatása. A Foglyokat az alkotók közül a rendező, Deák Kristóf, a film egyik producere, Dreissiger László, Szamosi Zsófia színésznő, valamint Vörös András forgatókönyvíró képviseli majd Indiában.