A legmagasabb bírságot szabták ki az Alec Baldwin westernjét gyártó cégre

A lehető legmagasabb kiszabható pénzbüntetést rótták ki a Rust gyártásáért felelős produkciós cégre, amely felelőssé tehető a film forgatásán történt halálos baleset miatt.

Halyna Hutchins operatőr tavaly vesztette életét, miután Alec Baldwin színész halálosan megsebesítette az egyik felvétel során. Mint kiderült a színész által használt fegyverben valódi lőszer is volt.

A New Mexico’s Occupational Health and Safety Bureau (Új-Mexikói Munkahelyi Egészségügyi és Biztonsági Hivatal) 138 793 dolláros bírságot szabott ki a Rust Movie Productions vállalatra, amelynek egyébként maga Baldwin is a producere.

A hivatal olyan tanúvallomások alapján hozta meg a döntést, amelyek arra engednek következtetni, hogy a cég nem tett meg minden kellő biztonsági intézkedést a forgatás során. “A nyomozóink megállapításai alapján a lőfegyverek használatával kapcsolatban nyilvánvaló és állandó veszély állt fenn az alkalmazottakra nézve, a vezetőség pedig nem tette meg a szükséges lépéseket ezek elhárítására” - nyilatkozta Bob Genoway, a hivatal főmunkatársa.

Hannah Gutierrez-Reed, a Rust fegyvermesterének ügyvédjének nyilatkozata alapján az is megállapításra került, hogy Reednek nem biztosítottak megfelelő időt és körülményt ahhoz, hogy munkáját hatékonyan végezhesse, annak ellenére, hogy aggodalmának korábban hangot adott.