A legutolsó szög Bruce Willis koporsójába?

Lehet, hogy Bruce Willis akar lenni az a színész, akiért egykor az egész világ rajongott, de öreg fejére következetesen csak pocsék filmeket vállal. Vagy fordítsuk meg: lehet, hogy ezek a filmek pont azért lettek pocsékok, mert ő „játszott” bennük?! Mintha direkt arra hajtana, hogy egy év alatt minél több botrányosan rossz filmet tegyen le az asztalra, amikben mindig ugyanazt csinálja: unott pofával bámul bele a kamerába, mint akinek minden mindegy.

A színész egyik legutóbbi filmje a Kereszttűzben. A sztori vidéken játszódik, egészen pontosan egy farm közelében. Két zsaru rajtaüt egy drogcsempész bandán, de az akció balul sül el és egyiküket – Bruce Willist – megsebesítik és elfogják. A mindenre elszánt bűnözőpáros egy farmra cipeli túszát, ám azt nem tudják, hogy ott egy épp családját gyászoló (a maximális dráma érdekében ő maga okozta figyelmetlenségével a felesége és kislánya halálát eredményező autóbalesetet…) háborús veterán él. Aki aztán szépen szövetkezik a fiatalabb zsaruval, hogy kiszabadítsák az öregebb zsarut.

És, hogy mit csinál Bruce Willis ebben a filmben? Nagyjából végig csak ül megbilincselt kézzel és vérzik. És persze közben ugyanaz a minden mindegy unott arc bámul ránk vissza a TV képernyőjéről.

Nem csoda, hogy a Kereszttűzben olyan magas pontszámokat kapott a Rotten Tomatoes oldalán, mint a kritikusok 14 és a nézők 11 százaléka. Itt, a Mafabon egészen elnézőek az olvasók a filmmel: jelenleg 36 százalékon áll a tetszési indexe, amivel még mindig sokkal jobban szerepel, mint például az Apex – Vadászok szigete… De a tavalyi év legnagyobb Bruce Willis durranása a Kozmikus bűn volt a maga kőkemény 47 százalékával.

akció | thriller

Egy farmer élete teljesen a feje tetejére áll, amikor egy nap egy gyilkos és egy zsaru bukkan fel a környéken.